X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Renunţă să porţi telefonul mobil în buzunar! Poate fi mortal

26 oct. 2016,, 01:13   Ştiinţă şi IT
10012 0

Foto: realitatea.net

Ne plac telefoanele mobile, de multe ori abuzăm de ele, dar cît de multe ştim despre riscurile asociate cu utilizarea lor? Medicii ruşi avertizează că telefoanele sînt mult mai periculoase pentru sănătatea noastră decît ne putem imagina. Ei sînt preocupaţi mai ales de cîmpurile electromagnetice şi efectele lor asupra corpului nostru.


"În primul rînd, ţintă este sistemul nervos, dar şi cel endocrin şi sistemul de reproducere sînt afectate", a declarat Nikolai Kononov, adăugînd că 70% din totalul populaţiei primeşte radiaţii electromagnetice de la telefoanele mobile.

"Numeroase studii au arătat că organismul uman răspunde la această radiaţie, şi, deşi aceste reacţii nu au fost încă studiate complet, nimeni nu contestă faptul că utilizarea telefoanelor mobile necesită prudenţă", explică Kononov.

Cum poţi reduce efectele nocive ale radiaţiilor electromagnetice

Radiaţie electromagnetica este deosebit de periculoasă pentru copii şi femei gravide. Potrivit lui Kononov, conversaţiile scurte şi dispozitivele hands-free sînt cele mai simple moduri de a reduce efectul radiaţiilor electromagnetice.

În loc să suni o dată şi să vorbeşti 5 minute, mai bine sună de 5 ori şi nu vorbi mai mult de un minut. De asemenea, lasă să treacă minim 15 minute între apeluri. Nu ţineţi telefonul în buzunar! Păstraţi-l în geantă şi cît mai departe de organele vitale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?