Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Popenco îi îndeamnă pe locuitorii Orheiului să boicoteze alegerile

24 oct. 2016,, 11:47   Politică
3845 7

Foto: unimedia.info

Inna Popenco, reprezentanta „Partidului Șor”, susține că excluderea sa din cursa electorală a fost făcută la comanda actualei guvernări, informează NOI.md.


Aceasta a acuzat Comisia Electorală Centrală de faptul că aplică standarde duble în raport cu alți concurenți electorali.

„Guvernarea s-a speriat de popularitate mea la aceste alegeri și de faptul că aș putea să iau voturile de la un alt candidat – Maia Sandu, din care fac o sfîntă. Nimeni nu-i reproșează nimic atunci cînd încalcă în mod evident legislația electorală, de exemplu atunci cînd apare în fotografii alături de politicieni străini. Puterea nu o va exclude din cursa electorală. De ce o apără? Răspunsul la această întrebare îl vom afla după alegeri, atunci cînd vom înțelege cu toții că aceste alegeri au fost profanate”, a declarat Popenco astăzi, în cadrul unui briefing.

Totodată, Inna Popenco susține că excluderea sa din cursă a fost făcută cu acceptul misiunilor diplomatice de la Chișinău, în special al Ambasadei SUA, care ar apăra-o pe Maia Sandu. Potrivit ei, aceste alegeri nu mai au nicio legitimitate.

„Îi îndemn pe toți locuitorii orașului Orhei să boicoteze alegerile, ca să arătăm întregii țări că Orheiul nu va participa la acest spectacol. Alegerile vor fi falsificate, ele nu mai sînt legale, nu există niciun temei să ieșim la vot”, a adăugat Popenco.


Precizăm că Inna Popenco a fost exclusă din cursa electorală în urma unei decizii definitive a Curții Supreme de Justiție. Ea a fost învinuită de coruperea alegătorilor şi de faptul că nu a raportat toate cheltuielile din campania electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?