X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

GLASUL DISPERĂRII: Moldoveni, ce e cu voi? …

21 oct. 2016,, 16:45   Societate
59801 77
ГЛАС ВОПИЮЩЕГО: Молдаване, что с Вами?..
Foto: facebook.com

Vladislav Bordeianu

Evenimentele din ultimii ani ne fac să ne gîndim cine sîntem, încotro mergem şi unde vom ajunge.


Oare scopul nostru este de a dispărea, de a ne dizolva în alte popoare, permiţîndu-le cîtorva escroci să ne fure, apoi să ne distrugă ţara? Cine vom deveni atunci, unde vor ajunge copiii şi nepoţii noştri? Unde e demnitatea noastră?

Evenimentele evoluează atît de rapid, încît nu reuşim să le percepem calm şi cu demnitate. Dar consecutivitatea şi rezultatul lor ne fac nu doar să ne gîndim, dar şi să ne trezim, în sfîrşit, să scăpăm de minciună şi să începem lupta pentru existenţă, deoarece astăzi este vorba anume de lupta pentru existenţă.

Ce ne mai rămîne dacă o mînă de escroci pune stăpînire pe singura bancă de stat din această ţară, cu o mulţime de deponenţi, iar apoi le ia banii – peste un miliard de dolari? Şi toate acestea cu susţinerea şi cu participarea nemijlocită a funcţionarilor publici, care şi-au pierdut frica şi conştiinţa!

Un miliard de dolari este o sumă enormă chiar şi în percepţia ţărilor occidentale. Cu aceşti bani ţara noastră putea fi întreţinută cîteva luni. Cu aceşti bani puteau fi construite zeci de întreprinderi mari, create zeci de mii de locuri de muncă şi întorşi cetăţenii noştri aflaţi la muncă pe meleaguri străine.

Cu aceşti bani puteau fi ajutaţi agricultorii să restructureze complet agricultura noastră şi să o facă competitivă pe toate pieţele. Cu aceşti bani puteau fi majorate semnificativ pensiile şi asigurat un viitor sigur pentru toţi orfanii.

Cu aceşti bani puteau fi făcute multe lucruri – dacă ei ar fi fost, într-adevăr, în plus. Dar, în realitate, aceşti bani, pur şi simplu ne-au fost luaţi prin manipulări pe piaţa valutară şi a maşinii de tipărit. Şi dacă pentru unii pierderea unei părţi din venituri înseamnă doar reducerea cheltuielilor, atunci pentru cei mai săraci şi vulnerabili – orfani, invalizi, bătrîni – este ultima bucăţică de pîine. Ultima bucăţică de pîine pentru majoritatea absolută a acestei ţări!

Un fost premier iniţiază şi promovează la guvern decizii criminale privind vînzarea la preţ derizoriu a Băncii de Economii, de dăruire (sub forma concesiunii) „prietenului” său a aeroportului internaţional al statului, contribuie, cu acelaşi prieten, la furtul a zeci de miliarde de lei din sistemul bancar.

Într-o măsură oarecare, justiţia a triumfat – el este condamnat, dar locuitorii unuia dintre oraşele Moldovei, cu majoritatea voturilor (!) l-au ales pe „prietenul”- complice al fostului premier în funcţia de primar, în speranţa că el va împărţi doar cu ei banii furaţi de la toţi moldovenii.

Moldoveni, ce se întîmplă cu voi? Oare banii nu mai „miros”, oare hoţul nu trebuie să stea în închisoare?

Oamenii care își jefuiește propriul popor deja au uitat de unde provin. Organizînd pe 7 aprilie 2009 o lovitură de stat, provocînd victime şi acuzînd poliţia, aceşti oameni au declanşat mecanismul unui şir infinit de ilegalităţi şi infracţiuni.

Şi astăzi, ei sînt gata să-i trimită pe copiii noştri în calitate de carne de tun la războaie străine, renunţînd la neutralitatea consfințită în Constituţia ţării. Ei sînt gata să vîndă la preţ de nimic străinilor solurile fertile şi pădurile, sărăcind şi trimiţîndu-i în lumea mare în calitate de forţă de muncă ieftină pe proprietarii moldoveni, care sute de ani prelucrează aceste pămînturi.

Aceşti oameni au transformat capitala noastră într-un „shanghai”, într-o favelă – străzi murdare, parcuri ce degradează, se reduce suprafaţa lor sub presiunea construcţiilor, se distrug monumentele de arhitectură, oraşul e plin de rable pe patru roţi, se distrug case de copii şi şcoli-internat, stadioane şi terenuri sportive. Copiii noştri nu se ocupă cu sportul, muli dintre ei devin narcomani. De unde, brusc, au apărut atîţia narcomani?

Primarul capitalei, primind salariul din contul contribuabililor, este obligat să repare străzile, comunicaţiile inginereşti, să cureţe şi să reabiliteze lacurile. Dar el îşi atribuie realizările oamenilor care-şi iubesc oraşul şi care îl amenajează cum pot, exclusiv în baza entuziasmului. El încurajează schemele colective corupte de înstrăinare a terenurilor oraşului în favoarea unor grupuri de afacerişti, judecători şi procurori. Tot el pledează pentru lichidarea statalităţii noastre.

Moldoveni, aţi votat pentru el în 2015 şi aveţi de gînd să votaţi în continuare pentru unchiul lui?

Judecătorii Curţii Constituţionale care au cetăţenia României, sub paravanul soluţionării denumirii limbii de stat, au trădat ţara noastră – au adoptat decizia din 5 decembrie 2013, punînd la îndoială supremaţia Constituţiei şi însăşi statalitatea Republicii Moldova. Iar noi am înghiţit totul cu calm şi continuăm să-l admirăm pe preşedintele CC, care, mimînd preocuparea de soarta ţării, îşi permite să facă declaraţii povăţuitoare!

Moldoveni, spălaţi-vă pe ochi!

Miniştrii liberali ai educaţiei au interzis studierea istoriei Republicii Moldova în şcoli, iar, sub paravanul orelor de toleranţă, le impun elevilor valori străine tradiţiilor moldoveneşti privind „egalitatea gender” şi toleranţa faţă de orice perversiune.

Un ministru „manager”, sub paravanul reformelor şi economiilor de mijloace, a lichidat multe vetre ale culturii populare – şcolile rurale împreună cu localităţile fondate de strămoşii noştri sute de ani în urmă. Pentru facilitarea „reformelor” sale, ea a demis grosolan sute de directori de şcoli indezirabili, a interzis folosirea muncii elevilor şi studenţilor la culesul recoltei – o parte importantă în educaţia tradiţională prin muncă a tineretului din ţara noastră, a introdus vaccinarea obligatorie a copiilor (fără acordul părinţilor), fără oferirea garanţiilor din partea statului a consecinţelor grave pentru organismul copilului şi a copiat din legislaţia diferitor ţări Codul educaţiei, a cărui implementare deja conduce la reducerea bruscă a nivelului de studii din ţară!

Acelaşi ministru a votat pentru „dăruirea” BEM şi Aeroportului Internaţional Chişinău prietenilor şefilor ei de atunci, al căror cost constituie cel puţin 10 bugete anuale pentru întreg sistemul de învăţămînt. Dar cum stăm cu economiile? Acelaşi, deja ex-ministru a lansat numeroase mesaje unioniste, încetînd această ritorică imediat ce a ajuns în fruntea partidului său.

Reţelele de socializare abundă în mesaje de admiraţie la adresa acestei persoane. Moldoveni, ce e cu voi? Aveţi de gînd să votaţi pentru un inamic ascuns al statului nostru, al cărui program electoral constă dintr-o singură lozincă: „Pentru Europa”?
Sîntem înconjuraţi de minciuni şi cinism, sub paravanul toleranţei ni se impun valori străine, pe post de reforme are loc profanarea activităţii instituţiilor publice, de pe ecranele televizoarelor ne privesc feţele sincere ale „prostituatelor de stat”, care spun minciuni. Noi privim cu calm cum poporului i se fură bucăţi mari de proprietăţi publice. Noi nu ne indignăm cînd sîntem amăgiţi cu obrăznicie şi ne consideră de proşti, promovînd politica de lichidare a statalităţii sub deviza grijii faţă de cetăţeni. Politicienii antimoldoveni au adus la un nivel extrem de jos calitatea vieţii în capitală şi în ţară în general, după care promovează idei privind lipsa de perspectivă a tînărului nostru stat şi ne cheamă spre „Unire”. Principiul lor de bază este: „Cu cît mai rău – cu atît mai bine!”. Mai bine pentru, ei, care visează să distrugă definitiv statalitatea moldovenească, dar nouă şi copiilor noştri ne este rău astăzi!

Moldoveni, treziţi-vă! Priviţi în jur! Lumea reală nu sînt imaginile cu un viitor minunat, create în imaginaţia voastră de către politicienii corupţi. Lumea reală este creată de noi toţi, cu mîinile noastre! Nimeni nu o va face mai bine decît noi. Haideţi să-i apreciem pe cei care ne conduc nu după cuvintele frumoase ce curg de pe ecranele televizoarelor, dar după faptele reale! Studiaţi-le viaţa, declaraţiile, faptele, cine le sînt prietenii, soţiile şi soţii, cum şi-au educat copiii.

Noi trebuie să înţelegem multe, să ne implicăm activ în viaţa socială şi politică, trebuie să alegem oameni care merită să ne conducă ţara, dar nu nişte „provizorii”, care lasă poporul fără moralitate, ca bază a existenţei, şi, prin urmare, ne lipsesc de un prezent stabil şi un viitor luminos. Noi avem nevoie la putere de nişte patrioţi adevăraţi ai Moldovei, care îşi iubesc ţara şi poporul! Haideţi, din mulţimea de politicieni care vorbesc frumos, să-i căutăm pe cei care sînt pentru ţara noastră, pentru Republica Moldova!

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?