X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reacția FMI cu privire la amînarea semnării unui nou Acord

20 oct. 2016,, 20:10   Economie
2817 4

Foto: agora.md

Reprezentatul permanent al FMI în Moldova, Armine Khachatryan, vine cu precizări în legătură cu informația apărută în presă, precum că semnarea unui nou program cu FMI nu va avea loc anul acesta.

Oficialul a declarant că „pe data de 26 iulie, 2016 misiunea FMI a ajuns la un acord la nivel de personal cu autoritățile Republicii Moldova în privința unui program de reforme economice care poate fi susținută de FMI, pe un termen de 3 ani. Pînă în prezent, autoritățile Moldovei au progresat semnificativ în realizarea acțiunilor prioritare convenite. Implementarea tuturor acțiunilor prioritare este condiția necesară pentru ca Consiliul de directori executivi ai FMI să ia în considerare aprobarea programului de finanțare. Data ședinței Consiliului de directori executivi va fi anunțată după implementarea tuturor acțiunilor prioritare. Nu au avut loc nici un fel de amînări în această privință”, susține reprezentantul FMI.


Precizăm, astăzi fostul premier Ion Sturza a publicat o postare pe contul său de Facebook în care susține că finanțarea din partea FMI nu va fi acordată R. Moldova pe parcursul acestui an, deoarece s-ar aștepta rezultatele alegerilor.

Reacția vine după ce, un oficial din cadrul Guvernului a comunicat pentru Infotag că pe19 octombrie Consiliul Directorilor FMI urma să aprobe Programul de cooperare cu Guvernul şi Banca Naţională a Moldovei, însă aprobarea "întîrzie din motive tehnice".



Ministerul Economiei a scris pe pagina oficială că „pregătirile pentru aprobarea programului Republicii Moldova de către Bordul FMI sînt la etapa finală. Calendarul rămîne unul normal, iar discuțiile tehnice continuă.Aşteptăm să fie anunţată cât de curând data şedinţei Bordului FMI si precizam ca nu există nicio conexiune între alegerile prezidențiale din Republica Moldova şi încheierea acordului cu FMI. Sînt două procese total independente, care doar s-au suprapus in timp”, se menționează în comunicat.

De menționat că Premierul Pavel Filip a declarat anterior că FMI va semna un Acord cu Republica Moldova în luna septembrie sau octombrie al anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?