Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O flotă rusească a pornit spre Siria

20 oct. 2016,, 11:21   Externe
4082 11

В НАТО испугались переброски Северного флота России к берегам Сирии
Foto: adevarul.ro

Un portavion rusesc şi alte nave de război care navighează în Marea Nordului au ajuns în apele din apropierea oraşului norvegian Trondheim.


Se aşteaptă ca forţa navală din cadrul Flotei Nordice a Rusiei să treacă prin Canalul Mânecii, după aceea către Gibraltar şi ea va continua să navigheze apoi prin Marea Mediterană către coasta Siriei.

Portavionul Admiral Kuzneţov este escortat de alte şapte nave militare ruseşti şi ele se vor alătura misiunii combatante ruse în Siria. Aceasta este cea mai puternică forţă navală rusească care navighează în nordul Europei începînd din 2014, potrivit ziarului Nezavisimaia Gazeta. Conform unor surse, grupul aerian Admiral Kuzneţov este format din zece avioane Su-33 şi patru MiG-29KR.

NATO va monitoriza marşul portavionului şi a grupului său tactic în timpul tranzitului prin Atlanticul de Nord, dar şi în Marea Mediterană. Mai multe mijloace navale şi aeriene ale alianţei care participă la o serie de exerciţii în zona de vest a Scoţiei vor fi implicate în operaţiunea de supraveghere, inclusiv avioane CP-140 Aurora ale Royal Canadian Air Force şi Boeing P-8A Poseidon ale US Navy dislocate temporar la baza RAF Lossiemouth în Scoţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?