X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ilan Şor ar putea fi transferat sub control judiciar

19 oct. 2016,, 11:00   Societate
3479 1
Илана Шора могут перевести под судебный контроль
Foto: realitatea.md

Examinarea dosarului lui Ilan Şor va continua astăzi, 19 octombrie, la Judecătoria Buiucani din capitală.


Judecătorii vor examina demersul procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest la domiciliu a primarului de Orhei, comunică NOI.md.

Suspectul speră că judecata va tine cont de statutul lui de persoană de încredere a candidatului la postul de preşedinte Inna Popenco, şi îl va transfera sub control judiciar. El a declarat acest lucru jurnaliştilor înainte de începutul audierilor judiciare de astăzi.

La începutul lunii octombrie, avocaţii lui Şor au adresat judecăţii două demersuri. În unul dintre ele linia apărării insista asupra schimbării măsurii preventive faţă de clientul său. E vorba că la 4 octombrie Comisia Electorală Centrală l-a confirmat pe Şor în calitate de persoană de încredere a Innei Popenco, iar Codul electoral prevede asigurarea garanţiilor pentru acest cerc de persoane. În demersul al doilea avocaţii au solicitat expertizarea detaliată a materialelor dosarului lui Ilan Şor.

Ilan Şor a fost reţinut în seara zilei de 22 iunie, după audieri la Centrul Naţional Anticorupţie (CAN). El este acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Mai tîrziu, la 24 iunie, Judecătoria Buiucani a satisfăcut demersul procurorilor de arest preventiv a lui Ilan Şor pe 30 de zile. Apărarea suspectului a contestat această decizie la Curtea de Apel.

Omul de afaceri a fost transferat în arest la domiciliu la 5 august, iar la 18 august mandatul lui de arest la domiciliu a fost prelungit. Judecătorii Curţii de Apel au respins, la 25 august, recursul avocaţilor lui Şor de modificare a măsurii preventive a clientului lor. La 19 septembrie Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu a primarului de Orhei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?