Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova se va scumpi brusc benzina și motorina

18 oct. 2016,, 12:33   Economie
3743 3
В Молдове резко подорожают бензин и дизтопливо
Foto: rtr.md

În Moldova se va scumpi brusc benzina și motorină, al cărora preț de comercializare cu amănuntul va spori aproximativ cu 65-75 bani la un litru sau cu 4-5 la sută, relatează NOI.md.


Acest lucru îl denotă noile prețuri maxime de comercializare cu amănuntul a principalelor produse petroliere care vor fi în vigoare următoarele două săptămîni, publicate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, pentru perioada 19 octombrie – 1 noiembrie prețul maxim de comercializare cu amănuntul a benzinei Premium-95 a fost stabilit la nivel de 16,87 lei pentru un litru, iar a motorinei – la nivel de 14,75 lei pentru un litru.

În precedentele două săptămîni – între 5 și 18 octombrie – prețul maxim de comercializare cu amănuntul a acestor genuri de combustibil a constituit 16,24 și, respectiv, 14,03 lei pentru un litru.

Astfel, în viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 63 bani la un litru, iar motorina – cu 72 bani la un litru.

După cum s-a comunicat anterior, ANRE nu mai stabilește prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat.

ANRE, peste fiecare 14 zile calendaristice, marţea, stabileşte preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei şi le publică pe site-ul său. În aceeaşi zi, fiecare operator al pieţei de produse petroliere determină, pornind de la preţurile plafon cu amănuntul stabilite de ANRE, costul comercializării cu amănuntul a acestor produse petroliere şi le publică pe site-ul său, le expune pe panouri la benzinării.

Preţurile stabilite de operatori intră în vigoare şi sînt aplicate faţă de toţi clienţii, începînd de miercuri, ora 00.01. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul combustibilul la preţuri mai mari decît cele plafon stabilite de ANRE. Pe contravenienţi îi aşteaptă sancţiuni drastice, inclusiv pînă la revocarea licențelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?