Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filat a fost adus la Curtea de Apel

18 oct. 2016,, 11:40   Societate
5135 2
Филата доставили в Апелляционную палату
Foto: moldova.org

Vlad Filat, însoțit de mascați, a fost adus la Curtea de Apel (CA) din Chișinău.


Magistrații vor examina recursul avocaților fostului premier, care insistă asupra unei sentințe mai blînde. Totodată, este așteptată prezența unor noi martori din partea apărării, informează NOI.md.

La ședința de astăzi judecătorii Curții de Apel urmează să se pronunțe asupra cererilor depuse anterior de avocații lui Vlad Filat. În prima cerere s-a solicitat permisiunea de a invita în instanță cîțiva martori, dispuși să depună mărturii în apărarea fostului premier. În a doua cerere avocații au contestat solicitarea procurorilor, care au contestat participarea la proces a avocaților care au depus recurs, dar nu au participat la audierile primei instanțe.

La prima ședință de judecată în dosarul Filat, după pronunțarea sentinței, care a avut loc pe 27 septembrie, magistrații au acceptat solicitarea procurorilor cu privire la desfășurarea ședințelor cu ușile închise. Avocații au contestat această decizie și acum sînt în așteptarea reacției judecătorilor.

Audierile în dosarul Filat la Curtea de Apel urmau să înceapă încă pe 20 septembrie, însă au fost amînate pentru o săptămînă din cauza lipsei unor avocați. Avocații lui Filat au solicitat atunci timp suplimentar pentru întocmirea bazei documentale pentru recurs.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de închisoare într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Lui i-au fost înaintate acuzaţii după depoziţiile primarului de Orhei, omului de afaceri Ilan Şor.
Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după alocuţiunea procurorului general Corneliu Gurin în Parlament cu acuzaţii demascatoare la adresa lui Filat.

Avocaţii lui Filat au înaintat recurs la această decizie. Partea acuzării, la rîndul său, insistă asupra unei pedepse mai aspre pentru fostul prim-ministru. Astfel, procurorul Adriana Bețișor anterior a declarat că se va insista că Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare.

După ședința trecută din 11 octombrie avocatul Igor Popa a anunțat că apărarea intenționează să invite cîțiva martori din Rusia, care sînt dispuși să depună depoziții în apărarea fostului premier. Avocatul nu a oferit nume, precizînd că este vorba de persoane despre care Ilan Șor a spus că acestea păstrau mijloace care ulterior au nimerit la Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?