Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Volnițchi: Retragerea lui Năstase nu oferă nicio garanție

17 oct. 2016,, 11:52   Politică
2866 0

Foto: moldova-suverana.md

„Pe cine va susţine electoratul lui Andrei Năstase? Este o întrebare pe care o auzim tot mai des după ce liderul PPDA şi-a anunţat retragerea din cursa pentru funcţia de președinte”, susține analistul politic Igor Volnițchi, citat de NOI.md.


În opinia lui, retragerea liderului PDA în favoarea Maiei Sandu nu oferă nicio garanţie că cele 12-14% pe care i le dădeau sondajele îi vor reveni automat liderului PAS. Analistul este de părere că susținătorii lui Năstase se deosebesc de cei ai Maiei Sandu, chiar dacă sînt pentru parcursul european.

„Greşesc amarnic cei care consideră că e suficient să foloseşti termenul «electorat de dreapta proeuropean» pentru a cuprinde şi alegătorii Maiei Sandu, şi alegătorii lui Andrei Năstase. Electoratul lui Andrei Năstase este unul «războinic», crescut pe baricade, care, chiar dacă e proeuropean, întîi de toate e antioligarhic. Acest electorat are drept scop prioritar nu atît integrarea europeană a RM, cît înlăturarea de la putere a actualului regim. Iar pentru aceasta e gata să facă concesii chiar şi în ceea ce ţine de vectorul de dezvoltare externă a ţării. Or, s-a văzut că ratingul lui Andrei Năstase nu a scăzut deloc atunci cînd, la un moment dat, a făcut front comun cu socialiştii lui Igor Dodon şi cu cei din partidul condus de Renato Usatîi”, a explicat Igor Volnițchi într-un editorial pentru tribuna.md.

Comentatorul politic a mai remarcat că electoratul lui Andrei Năstase s-a format în stradă, în timpul protestelor contra celor implicați în fraudele bancare, iar acest lucru dă serios de gîndit în privința poziției pe care o va adopta mai departe.
„Nu este exclus că o importantă parte a acestuia, poate chiar cea mai mare parte, va migra spre Dumitru Ciubaşenco. Şi pentru electoratul lui Andrei Năstase mai puţin va conta că Dumitru Ciubaşenco a fost înaintat de un partid considerat prorus”, a punctat Volnițchi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?