Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

WRC 2: Jan Kopecky cu Fabia R5 aduce brandului ŠKODA a 20-cea distincție

17 oct. 2016,, 11:17   Ştiri Auto
3185 0

Foto: Skoda

Duetul ŠKODA Jan Kopecky /Pavel Dresler (Cehia/Cehia) cu Fabia R5 a adus echipei cea de-a 20 medalie a Campionatului Mondial de raliuri FIA (WRC 2).


Experimentata echipă cehă a luat locul doi la raliul Franței pe insula mediteraneană Corsica. Bătălia interesantă s-a dat între specialistul în curse pe asfalt Jan Kopecky și învingătorul competiției Elfyn Evans, Marea Britanie. Pe distanța de 390,92 kilometri pilotul ŠKODA a demonstrat nivelul măiestriei sale, el a obținut victoria în cinci din zece sectoare speciale.

«Noi, desigur, contam pe victorie, dar îl felicităm cordial pe Elfyn Evans pentru locul 1 binemeritat. Totuși, ne pare bine că am înscris încă un jalon în istoria echipei. Este o mândrie pentru noi faptul, că piloții ŠKODA Motorsport la volanul unui Fabia R5, care a debutat anul trecut, ne-au adus deja a 20-cea medalie a Campionatului Mondial de raliuri FIA.

(WRC 2). Îi mulțumesc fiecărui membru al echipei , – declară Michal Hrabánek, director ŠKODA Motorsport, subliniind că și pe viitor contează doar pe rezultate strălucite. – Vom munci încă mai asiduu, pentru ca de fiecare dată să fim tot mai buni. Nu avem timp de pierdut : dorim să luptăm pentru victorie la raliul Spaniei ».

Trasee întortocheate, soare arzător și ploi puternice – trei zile de «Raliu 10 000 de curbe» în Corsica au pus piloții și automobilele în situații complicate. Nu în zadar în clasa WRC 2 doar patru echipe au reușit să încheie toate etapele cursei. Printre ele – două duete aflate la volanul ŠKODA Fabia R5. Francezul Julien Maurin cu automobilul clientului a luat locul patru în raliul casnic.

Pe parcursul întregului traseu pilotul ŠKODA Jan Kopecky a menținut tensiunea miilor de spectatori, care urmăreau lupta aprigă pentru victorie dată de ceh și britanicul Elfyn Evans la volanul unui Ford. Prima etapă a raliului – «Acqua Doria - Albitreccia 1» – a fost decisivă : pe o distanță de 49,72 km Kopecky a pierdut 17,9 secunde. De aici cehul de 34 ani a încercat să recupereze, și deși a reușit să lichideze diferența , careva complicații nu i-au permis să-l întreacă pe experimentatul pilot WRC în clasamentul general.

Astfel Kopecki a luat argintul raliului Corsica – trei ani consecutiv (2011-2013) el s-a ridicat pe locul doi al tabelului de rezultate. În anii 2011 și 2012 raliul s-a desfășurat în cadrul turneului Intercontinental Rally Challenge (IRC), iar în 2013 etapa a intrat în Campionatul Europei FIA (ERC). Importanta cursă a revenit în calendarul mondial al campionatului anul trecut. «Sunt mulțumit de evoluarea mea, deși mi-aș fi dorit o victorie. Traseele pe Corsica mereu sunt adevărate încercări pentru șine și frâne – dar de această dată ploaia le-a făcut și lunecoase, deci sarcina s-a complicat și mai mult» – e relatat pilotul echipei uzinei ŠKODA.

Cele 7 etape precedente WRC 2 au fost câștigate de echipele ŠKODA Fabia R5. Pilotul uzinei Esapekka Lapp, Finlanda, a învins la raliul casei în Finlanda și la raliul Germaniei, în timp ce partenerul său Pontus Tidemand, Suedia, a fost primul la raliul Portugaliei. Teemu Suninen, Finlanda, a fost lider în Mexic, la raliul Italiei pe insula Sardinia și la raliul Poloniei. Nicolás Fuchs, Peru, a adus echipei SKODA victoria în raliul Argentinei.

Elfyn Evans și-a confirmat întâietatea absolută în clasa WRC 2, acumulând 120 puncte. Totuși, cine va deveni campion în acest an încă nu e clar, căci britanicul nu mai poate acumula puncte. El a trecut maximumul posibil de etape ale competiției – șapte curse, în care poți acumula puncte. Teemu Suning County (93 puncte) și pilotul echipei ŠKODA Esa Pekka Lappi (82 puncte) la volanul Fabia R5 mai au câte două șanse în cele trei curse din acest sezon, în fiecare dintre ele ar putea acumula 25 puncte.

Alți doi piloți ai echipei uzinei ŠKODA Jan Kopecky (55 puncte) și Pontus Tidemand (49) tot au șansa de a obține titlul de campion. Pentru aceasta trebuie să învingă în toate cele trei competiții rămase. Prima posibilitate de a-și consolida pozițiile pentru Kopecky și Tidemand va fi raliul Spaniei între 13 și 16 octombrie, unde ei vor evolua pentru echipa ŠKODA Motorsport.

1. Evans/Parry, Ford Fiesta R5 4:14:22.0 h.
2. Kopecký/Dresler, ŠKODA Fabia R5 + 0:33.3 min.
3. Bonato/Boulloud, Citroën DS3 R5 + 3:39.6min.
4. Maurin/Thimonier, ŠKODA Fabia R5 + 4:10.1 min.

Cifra zilei la raliul Franței: 6

Pilotul echipei uzinei ŠKODA Jan Kopecky cu Fabia R5 la raliul Franței pentru a șasea oară s-a ridicat pe piedestalul Campionatului Mondial FIA (WRC 2). În a. 2015 el a ocupat locul trei la raliul Italiei pe insula Srdinia, apoi a obținut prima victorie WRC 2 la raliul Germaniei. După care a ajuns la linia de finiș al doilea la raliul Spaniei. În acest an Kopecky și pilotul 2 Pavel Dresler au luat locul doi la raliul Italiei, raliul Germaniei și raliul Franței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?