Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ceban: E rău că aleşii locali urmează exemplul lui Chirtoacă (VIDEO)

13 oct. 2016,, 12:10   Capitala
3610 2
Чебан: Плохо, что советники следуют примеру Киртоакэ
Foto: patriotism.md

Consilierii municipali nu au dreptul să invoce drept pretext participarea la campaniile preelectorale în timpul în care ei trebuie să rezolve problemele oraşului.


Aleşii locali care ignoră şedinţele Consiliului municipal urmează exemplul primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, care în mod sistematic absentează de la şedinţe. Astfel a comentat lipsa cvorumului la şedinţa extraordinară a CMC Ion Ceban, preşedinte al fracţiunii Partidului Socialiştilor (PSRM), citat de NOI.md.

Consilierul a atras atenţia asupra faptului că refuzul majorităţii consilierilor de a asista la şedinţa extraordinară a CMC este convenabilă celor care nu sînt interesaţi în adoptarea la timp a bugetului municipal. „În municipiu există o mulţime de probleme care necesită soluţionare urgentă. În primul rînd, aceasta este examinarea executării bugetului pe anul curent şi a proiectului bugetului pe anul 2017. Nu trebuie să se repete situaţia cînd bugetul a fost adoptat la mijlocul anului. Noi insistăm asupra faptului ca în decembrie Direcţia finanţe să prezinte toate rapoartele privind executarea bugetului şi pînă la 31 decembrie această chestiune trebuie examinată”, a specificat Ceban.

Şeful fracţiunii socialiştilor s-a arătat nemulţumit de comportamentul majorităţii consilierilor care nu au reacţionat la îndemnul de a veni la şedinţa extraordinară a CMC. „Ca să vedeţi, ei fac referinţă la participarea în campaniile preelectorale. Ce fel de campanii pot fi cînd stagnează activitatea legislativă la nivelul municipiului? E rău că unii consilieri urmează exemplul lui Chirtoacă, care se prezintă la primărie de cîteva ori pe an şi prin dispoziţiile sale face ineficient bugetul municipal. Dacă el (Chirtoacă – n.red.) nu-şi poate exercita funcţiile după cum se cuvine, el trebuie substituit de o persoană mai competentă şi responsabilă. Despre ce putem vorbi dacă nimeni nu ţine minte cînd a avut loc şedinţa internă a Primăriei cu participarea viceprimarilor?”, s-a întrebat Ion Ceban.

Precizăm că astăzi, 13 octombrie, şedinţa extraordinară a Consiliului municipal, asupra convocării căreia a insistat fracţiunea socialiştilor nu a avut loc. La ora stabilită au venit 19 consilieri, în timp ce pentru asigurarea cvorumului este necesară prezenţa a 26 de consilieri. Din şapte formaţiuni politice care au acces în Consiliul municipal la alegerile din 14 iunie 2015, astăzi au fost reprezentate doar fracţiune socialiştilor și cea a comuniştilor şi celor fără de partid.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?