Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lipsă de cvorum în Consiliul municipal Chișinău (VIDEO)

13 oct. 2016,, 11:15   Capitala
3194 2
Мунсовет Кишинёва не собрал кворум
Foto: moldova-suverana.md

Ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău (CMC), convocată din inițiativa PSRM, nu a avut loc.


În ajunul Hramului orașului, majoritatea aleșilor locali au preferat pregătirile de sărbătoare în detrimentul soluționării problemelor municipiului, relatează NOI.md.

În sala de ședințe a Primăriei capitalei s-au adunat doar reprezentanții fracțiunii PSRM și membrii fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid. După cum a comunicat astăzi, 13 octombrie, secretarul CMC, Valeriu Didencu, numărul consilierilor prezenți a fost insuficient pentru desfășurarea ședinței. Potrivit lui, următoarea ședință va avea loc după Ziua Orașului.

În această vară a mai avut loc o situație similară, atunci cînd consilierii au plecat înainte de termen în vacanță și doar consilierii din partea PSRM, PCRM și celor fără de partid, precum și din partea „Partidului Nostru” au răspuns la îndemnul de a veni la ședința CMC. Atunci la fel s-a adoptat decizia privind anularea ședinței legislativului local.

CMC este format din 51 de consilieri și pentru asigurarea cvorumului este necesară prezența a cel puțin 26 de aleși locali.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 14 iunie 2015, de cea mai mare reprezentanță în CMC se bucură socialiștii, care dispun de 19 mandate. Ei sînt urmați de liberali, care au 17 consilieri, și PPEM, cu 5 consilieri. Fracțiunea comuniștilor și celor fără de partid, precum și „Partidul Nostru” au cîte 3 consilieri, liberal-democrații – doi consilieri. Totodată, din CMC mai fac parte un reprezentant al Partidului Democrat și consilierul neafiliat Ion Ștefaniță.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?