Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șelin: Șor a intrat în complot cu Filat în mod conștient

11 oct. 2016,, 16:45   Societate
7298 8
Шелин: Шор осознанно находился в сговоре с Филатом
Foto: newsmd.md

Ilan Șor și asociații săi și-au coordonat conștient acțiunile cu fostul prim-ministru Vlad Filat.


Prin acțiunile sale omul de afaceri a cauzat bugetului Moldovei un prejudiciu ireparabil și ar trebui să fie condamnat la închisoare pe viață. Opinia a fost exprimată pe rețelele de socializare de către președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Șelin, citat de NOI.md.

Șelin s-a arătat convins că, fiind președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor a derulat operațiuni bancare ilegale, în strînsă colaborare cu ex-premierul Vlad Filat. „Știm că Șor are trei bănci, au auzit conversațiile telefonice între Șor și Filat, am citit depozițiile lui și am văzut conferințele de presă susținute de Șor. Ați citit Codul penal și Legea cu privire la bănci și activitatea bancară?”, s-a adresat Șelin abonaților săi de pe rețelele sociale.

„În cazul în care nu ați citit, dar mă credeți, atunci vă voi spune următorul lucru. Șor a intrat în complot cu Filat pentru a mitui deputații absolut conștient și cu scopul de a profita. El a privatizat ilegal Banca de Economii, avînd ca scop îmbogățirea ulterioară din contul activelor BEM și Băncii Naționale. Ținînd cont de gravitatea crimelor comise de Șor și complicii săi împotriva intereselor statului, ei ar trebui să fie condamnați la pedeapsa capitală prevăzută în Codul penal – închisare pe viață”, a specificat președintele PSDM.

Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie după ce a fost interogat la Centrul Național Anticorupție (CNA). El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Ulterior, pe 24 iunie, Judecătoria Buiucani a acceptat demersul privind plasarea lui Șor în arest preventiv pe 30 de zile. Apărarea bănuitului a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august. Judecătorii au prelungit mandatul de arest pe numele lui de două ori – pe 18 august și 19 septembrie.

Astăzi, 11 octombrie, magistrații au respins recursul avocaților, care insistă asupra eliberării businessmanului din arest la domiciliu pe motiv că acesta a fost aprobat în calitate de mandatar al candidatului la președinție Inna Popenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?