Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șor rămîne în arest, în pofida statutului de persoană de încredere

6 oct. 2016,, 11:30   Societate
3895 0
Шора не спешат освобождать, несмотря на статус доверенного лица
Foto: moldnews.md

Ședința Judecătoriei Buiucani în dosarul Ilan Șor a fost amînată pentru 11 octombrie. Asta pentru a examina două cereri depuse de avocații primarului de Orhei.


Informația a fost comunicată astăzi de către procurorul Procuraturii Anticorupție Andrei Băeșu, citat de NOI.md.

Avocații lui Ilan Șor au depus la Judecătoria Buiucani două cereri. Potrivit procurorului Andrei Băeșu, în prima cerere apărarea solicită schimbarea măsurii de reprimare în privința lui Șor pe motiv că acesta a fost aprobat în calitate de persoană de încredere a candidatului Mișcării „Ravnopravie” la alegerile prezidențiale Ina Popenco (pe 3 octombrie formațiunea a fost redenumiră în Partidul lui Șor – nota red.). În a doua cerere avocații solicită efectuarea expertizei materialelor dosarului în care figurează Ilan Șor.

Băeșu a precizat că instanța de judecată intenționează să examineze cererile pînă la 11 octombrie, cînd ședința urmează să continue. Procurorul a mai spus că lista martorilor pe care avocații lui Șor intenționează să-i invite la ședință pentru a depune mărturii în favoarea clientului lor nu a fost prezentată astăzi. „Nici nu știm dacă această listă va fi prezentată în genere”, a declarat procurorul.

Anterior, în presă a apărut informația că Ilan Șor ar putea fi eliberat din arest la domiciliu astăzi, 6 octombrie, pe motiv că Comisia Electorală Centrală l-a aprobat pe 4 octombrie în calitate de persoană de încredere a candidatului la funcția de președinte al țării Ina Popenco. Codul electoral prevede asigurarea garanțiilor pentru persoanele de încredere care nu cad sub interdicția legislației electorale. Potrivit surselor la care se face referire în presă, cererea avocaților lui Șor urmează să fie examinată operativ.

Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie după ce a fost interogat la Centrul Național Anticorupție. Primarul de Orhei este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Pe 24 iunie Judecătoria Buiucani a satisfăcut solicitarea procurorilor privind arestarea preliminară a lui Șor pe 30 de zile. Apărarea a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar pe 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare. Pe 19 septembrie Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu a primarului de Orhei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?