X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Grigoriev: Fericirea pe care o aduce Șor orheienilor e din contul miliardului

5 oct. 2016,, 16:04   Politică
8165 7

Foto: deschide.md

Proiectele sociale implementate la Orhei generează datorii de milioane în bugetul local, a relatat fostul viceprimar de Orhei și fostul conducător al staffului electoral a lui Ilan Șor, Igor Grigoriev, citat de NOI.md.

Într-un interviu acordat portalului deschide.md, Grigoriev a menționat că Primăria Orhei este considerată o filială a Holdingului Șor, fiind administrată de șefii holdingului.

„Toate proiectele implementate sînt pe principii de caritate, nu investiţionale. Respectiv, ele nu aduc venituri. Puţinii bani care se achită pentru ele vin de la Holding, în rest, ele pur şi simplu generează datorii. De exemplu, magazinele sociale au fost trecute la balanţa Pieţei Centrale, iar acum ele aduc în fiecare lună pierderi de sute de mii de lei. SCL-ul are epuizat tot bugetul anual din bugetul Primăriei, deşi pînă la sfîrștul anului mai sînt încă trei luni. Apă-Canal are pierderi operaționale de 4-5 milioane de lei și despre asta se tace”, a explicat Grigoriev.

Acesta se arată convins că banii din care sînt finanțate proiectele implementate la Orhei provin, cel mai probabil, din miliardul sustras din sistemul bancar. „Tare mă tem că orheienii, față de care am un respect aparte, se vor trezi, la un moment dat, că toată fericirea pe care le-o aduce Șor e din contul miliardului”, a spus Grigoriev.

Totodată, fostul viceprimar mai spune că protestele organizate în susținerea lui Ilan Șor sînt organizate și plătite. „Înainte, unii mai ieşeau benevol, dar acum sînt toţii plătiţi. Ieri mi-a spus cineva de acolo: 3000 de lei per microbus şi 5000 de lei per autobus. Dar, indiferent dacă li se plătește sau nu, oamenii sînt organizați să iasă la aceste manifestații”, a adăugat Grigoriev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?