Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Rusia se vor confrunta din nou pe terenul de fotbal

4 oct. 2016,, 16:40   Sport
3687 2
Молдова и Россия снова встретятся на футбольном поле
Foto: rusfootball.info

Naționalele de fotbal ale Moldovei și Rusiei vor disputa un meci amical în februarie 2017.


Locul desfășurării partidei încă nu este stabilit, însă ca variantă de bază se examinează Turcia. Informația a fost confirmată astăzi de către președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu, într-un interviu acordat pentru championat.com, notează NOI.md.

Inițial, informația privind disputarea acestui meci a fost comunicată de antrenorul principal al Rusiei, Stanislav Cercesov, însă în cadrul unei întîlniri cu jurnaliștii de pe 3 octombrie acesta a precizat că propunerea a parvenit din partea FMF și se află la etapa de examinare.

Pavel Cebanu a confirmat că în acest sens se poartă negocieri cu partea rusă și discuțiile se află pe ultima sută de metri. „Varianta de bază rămîne Turcia și luna februarie. În această perioadă a anului în Moldova și Rusia este destul de frig, de aceea am ales Turcia. Totodată, în această perioadă jucătorii sînt lăsați de cluburi la echipele naționale. Cel mai probabil, în acest meci antrenorii nu vor folosi jucătorii de bază. Partida va fi foarte importantă atît pentru noi, cît și pentru naționala Rusiei”, a declarat Pavel Cebanu, citat de portalul rus.

Ultima dată naționalele Rusiei și Moldovei s-a întîlnit în cadrul preliminariilor pentru CE-2016. În meciul de la Moscova, din octombrie 2014, echipele au încheiat la egalitate, scor 1-1, iar peste un an Rusia a învins la Chișinău cu scorul de 2-1.

Naționala Rusiei nu joacă în preliminariile pentru CM-2018 (este calificată direct în calitate de gazdă a competiției – nota red.) și în cadrul pregătirlor pentru turneul final va disputa doar meciuri amicale.

Moldova evoluează în grupa preliminară „D” alături de echipele naționale ale Austriei, Țării Galilor, Irlandei, Serbiei și Georgiei. În primul meci Moldova a pierdut în deplasare în fața Țării Galilor cu scorul de 0-4.

Pe 6 și 9 octombrie discipolii lui Igor Dobrovolski vor întîlni la Chișinău naționalele Serbiei și Irlandei, respectiv. Ambele meciuri vor avea loc pe stadionul „Zimbru” cu începere de la ora 21.45.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?