Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Primăria orașului Calais a eșuat în stoparea lucrărilor la zidul britanic antimigranți

4 oct. 2016,, 10:40   Externe
2426 0

Во Франции прекратили строительство
Foto: ria.ru

Primarul portului francez Calais a încercat fără succes luni să întrerupă construirea unui zid în orașul său din nordul Franței, destinat să împiedice migranții să ajungă clandestin în Marea Britanie, informează AFP.


Acest zid "antiintruziune" înalt de 4 m, a cărui construire este finanțată de Marea Britanie cu 2,7 milioane de euro, are scopul de a împiedica migranții să se urce la bordul camioanelor care pleacă spre Anglia.

Lucrările au fost lansate pe 20 septembrie, dar primarul Natasha Bouchart estimează că acest zid nu-și mai are sensul după anunțarea de către guvern a apropiatei desființări a marii tabere a migranților de la Calais, așa-numita "Junglă". Această operațiune de anvergură, care vizează între 7.000 și 10.000 de migranți, urmează să aibă loc înainte de începerea iernii.

Bouchart a somat societatea angajată pentru lucrări să le "întrerupă", invocînd respectarea regulilor urbanismului și a protecției mediului.

"Locuitorii orașului Calais s-au săturat să vadă bariere și garduri de sîrmă ghimpată peste tot, să se simtă complet închiși", a explicat dna Bouchart.

Dar reprezentantul statului în regiune a anunțat imediat că lucrările vor continua.

În aceste ultime luni, mai multe țări europene — ca Austria, Ungaria, Slovenia și Macedonia — au ridicat ziduri sau garduri pentru a filtra trecerile migranților pe lungul drum așa-numit al Balcanilor, care leagă geografic Orientul Apropiat și cel Mijlociu de Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?