Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Protest în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură

30 sep. 2016,, 16:43   Societate
3549 5

Foto: noi.md

Un grup de activiști civici cheamă oamenii la o manifestație de protest în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului, notează NOI.md.


În opinia activiștilor, Guvernul a săvîșit un act de genocid social prin asumarea răspunderii pentru proiectul de lege privind convertirea creditului de urgență în datorie de stat.

„Facem apel către toți cetățenii: cînd va fi anunțată ședința în Parlament, trebuie să venim pentru a susține moțiunea. Dacă această lege va trece, va trebui să plătim cu toții din buzunarele noastre, indiferent de convingerile politice. Îi îndemnăm și pe deputați să nu admită această ilegalitate, care va duce la sărăcirea definitivă a populației. Cetățenii nu au participat la acest furt și nu pot fi impuși să întoarcă banii”, a declarat economistul Sergiu Tofilat.

Acesta a precizat că acoperirea găurii bugetare trebuia făcută prin recuperarea banilor de la hoți și prin munca organelor de anchetă. Un alt reprezentat al societății civile, Sergiu Ungureanu, este de părere că Guvernul a acționat din nou clandestin, așa cum a făcut-o de fiecare dată cînd a adoptat decizii antipopulare.

„Se aplică din nou tehnologia votării de noapte, cum a fost votat Guvernul, cum s-au mărit tarifele și luate alte decizii neplăcute”, a spus Ungureanu.

Potrivit lui, în urma acestei decizii, pentru reparația spitalelor, școlilor și grădinițelor, pentru plata alocațiilor sociale, în buget practic nu vor mai fi bani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?