X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Năstase şi Sandu nu renunţă la ideea de a-şi unifica eforturile

30 sep. 2016,, 13:22   Politică
3537 5

Нэстасе и Санду не отказываются объединить усилия
Foto: jurnal.md

Candidaţii la funcţia de preşedinte al țării Andrei Năstase, preşedinte al Partidului Platforma DA, şi Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), nu renunţă la ideea de a-şi unifica eforturile la alegeri şi de a susţine un candidat comun.


"Trebuie să ne asumăm responsabilitatea, să luăm o decizie matură. Şi noi sîntem gata pentru aceasta. Eu mi-am asumat angajamentul şi îl voi respecta. Cel care va ceda va avea de pierdut, deoarece oamenii vor afla despre existenţa unor politicieni care nu se ţin de cuvînt. Parteneriatul nostru se va încheia la aceasta. Înainte avem alegerile parlamentare", a spus Maia Sandu.

Ea a comunicat că decizia referitoare la unirea eforturilor şi susţinerea unui candidat comun va fi luată în urma rezultatelor a două sondaje sociologice.

"Primul sondaj îl desfăşoară Institutul Republican al SUA (IRI). Rezultatele vor fi publicate la începutul săptămînii viitoare. Sperăm că rezultatele celui de-al doilea sondaj vor fi la sfîrşitul săptămînii, pentru ca să putem lua o decizie", a spus Sandu.

La rîndul său, Andrei Năstase a confirmat că sondajele se află în proces de desfăşurare şi candidaţii aşteaptă rezultatele lor. În acelaşi timp, el a spus că "sondajele sînt bune, însă mai sînt şi multe alte circumstanţe".

"Este vorba de echipe, de potenţialul oamenilor, de mobilizarea resurselor, inclusiv financiare. Avem o echipă de specialişti, inclusiv trei din afara ţării, care lucrează şi ne recomandă cum să procedăm mai bine. Aceştia sînt specialişti puternici, cu experienţă în politică şi în tehnologii electorale", a spus Năstase.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?