Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip: Posibil din miliardul furat au fost finanţate partide

30 sep. 2016,, 13:16   Politică
5515 15
Филип: Не исключаю, что из украденных денег финансировались партии
Foto: argumentul.info

Prim-ministrul Pavel Filip nu exclude că din miliardul furat ar fi fost finanţate anumite partide politice care acum critică Guvernul pentru aprobarea celor şapte legi care se referă la sistemul bancar şi la reducerea cheltuielilor bugetare.


El a remarcat acest fapt joi seara, în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică.

"Acolo unde nu este transparenţă se întîmplă ce s-a întîmplat în sistemul nostru bancar. Nu exclud că din aceste tranzacţii au fost finanţate partide. Şi mulţi dintre cei care strigă acum «Întoarceţi miliardul!»au participat la furtul acestor miliarde", a spus Filip.

Potrivit lui, prin adoptarea celor şapte legi Guvernul a oferit Băncii Naţionale a Moldovei toate instrumentele necesare pentru a acţiona rapid şi transparent. Anume acest lucru îi deranjează pe cei care strigă astăzi că nicidecum nu se doreşte să avem un sistem bancar transparent şi stabil", a declarat premierul.

El a recunoscut că principalul scop al adoptării legii în regim de urgenţă este deblocarea finanţării externe a Moldovei şi obţinerea banilor de la FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană.

"Pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a asumat responsabilitatea este una dintre condiţiile puse de FMI. Chiar şi creditul în mărime de 60 mil. euro, acordat de Guvernul României, ne-a fost dat după ce noi am promis să facem totul pentru semnarea Acordului cu FMI. Finanţarea externă de care vom beneficia în urma semnării acestui document va constitui peste 3 mld. lei", a spus Filip.

El a precizat că Guvernul a adoptat conştient aceste legi, înţelegînd toate riscurile şi consecinţele, inclusiv scăderea popularităţii Guvernului în rîndul populaţiei.

"Noi nu lucrăm pentru popularitate, ci pentru binele ţării. Uneori ne pomenim într-o situaţie cînd trebuie să alegem răul cel mai mic. Aşa am procedat şi de această dată. Am spus deja că nu intenţionez să-mi fac carieră politică, ci lucrez pentru binele ţării", a declarat prim-ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?