X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

APCE, preocupată de modul în care decurge procesul electoral în Moldova

29 sep. 2016,, 16:42   Politică
3685 4
ПАСЕ обеспокоена тем, как в Молдове проходит избирательный процесс
Foto: mail.ru

Delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se arată îngrijorată de neregulile depistate în procesul electoral din Republica Moldova, informează NOI.md.


Delegaţia a remarcat că, indiferent de sensibilităţile geopolitice, un şir de îngrijorări profunde şi persistente evocate anterior în recomandările APCE şi rapoartele de observare a alegerilor rămîn nesoluţionate.

„În special, lipsa rezultatelor în lupta împotriva corupţiei; sistemul obscur de finanţare a partidelor politice şi campaniilor electorale, inclusiv finanţarea externă; monopolizarea mai multor instituţii media şi lipsa transparenţei în ceea ce priveşte sursele de finanţare ale acestora; rolul jucat de structurile oligarhice în viaţa politică a ţării, îndeosebi în procesul electoral”, se arată într-o declarație a delegației.

Totodată, oficialii europeni au semnalat o serie de încălcări în procesul de colectare a semnăturilor, inclusiv utilizarea abuzivă a resurselor administrative în favoarea candidatului guvernării.

Delegaţia Adunării Parlamentare condamnă cu fermitate astfel de practici, care ar trebui excluse din campania electorală, şi reaminteşte necesitatea depolitizării instituţiilor statului, fapt solicitat anterior de APCE, se mai arată în declarație.

Delegația APCE a mai remarcat că un motiv serios de îngrijorare îl reprezintă reflectarea imparţială în mass-media şi gradul înalt de concentrare a proprietăţii asupra mijloacelor de informare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?