X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avocata Ana Ursachi nu va mai putea apăra interesele „grupului Petrenco”

29 sep. 2016,, 16:15   Societate
9262 3
Адвокат Анна Урсаки отстранена от дела «группы Петренко»
Foto: realitatea.md

Avocata Ana Ursachi nu va mai putea apăra interesele membrilor „grupului Petrenco” la ședințele de judecată.


Decizia respectivă a fost luată astăzi, 29 septembrie, de Judecătoria Rîșcani. Astfel, magistrații au satisfăcut solicitarea procurorilor care insistau ca Ana Ursachi să fie înlăturată de la participarea la procese, informează NOI.md.

Ana Ursachi a calificat decizia completului de judecată, compus din magistrații Grigore Cazacu, Natalia Clevadîi și Tatiana Bivol, drept o încălcare a legislației. Potrivit avocatei, decizia ilegală privind înlăturarea ei a fost luată după adresarea la Curtea Constituțională, în care apărătorii „grupului Petrenco” au solicitat să fie declarate neconstituționale unele prevederi ale Codului de procedură penală care încalcă drepturile suspecților. Procurorii au solicitat înlăturarea avocatei de la proces, iar magistrații au satisfăcut această cerere.

Ana Ursachi a relatat că în sala de ședințe a Judecătoriei Rîșcani, unde continuă audierile în dosarul „grupului Petrenco”, astăzi au intrat reprezentanții organelor de drept, care au scos suspecții. Totodată, ședința a continuat în lipsa acestora. Potrivit avocatei, ea intenționează să depună o nouă cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului privind acțiunile ilegale față de deținuții politici.

Președintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, liderul Mișcării „Blocul Roșu”, Grigore Petrenco, și șase adepți ai săi au fost reținuți după acțiunea de protest din 6 septembrie 2015, care s-a desfășurat lîngă Procuratura Generală. Pe 22 februarie 2016, membrii „grupului Petrenco” au fost plasați în arest la domiciliu.

Pe 26 aprilie, Judecătoria Rîșcani i-a eliberat din arest la domiciliu, însă aceștia au fost puși sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi localitatea. Această interdicție a fost anulată abia pe 4 iulie, însă interdicția de a părăsi țara a rămas în vigoare. Pe 17 august instanța de judecată a prelungit termenul de control judiciar în privința membrilor „grupului Petrenco”.

Ana Ursachi a condus apărarea „grupului Petrenco” imediat după reținerea acestora pe 6 septembrie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?