X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noul conducător al ISIS: general al armatei lui Saddam

28 sep. 2016,, 11:36   Externe
4050 4

Foto: korrespondent.net

În calitate de "ministru de război" al "Statului Islamic" a fost numit un fost general al Armatei Irakiene de pe timpul lui Saddam Hussein. Acesta s-a alăturat ISIS-ului în urmă cu aproximativ cinci ani, înlocuindu-l Omar al-Shishani, alias “Omar Cecenul”, ucis în această primăvară.

Fostul ofițer de rang înalt al Armatei Irakiene de pe timpurile lui Saddam Hussein, Yasin al-Muadhidi, cunoscut, de asemenea, sub pseudonimul Abu Taha, a fost numit în calitate de nou "ministru de război" al "Statul Islamic" (organizație recunoscută ca fiind teroristă în Rusia, activitatea acesteia fiind interzisă). Agenția iraniană de știri Fars a furnizat această informație, citînd un comandant de rang înalt al conducerii forțelor rebele din Irak (Popular Mobilisation Forces), care luptă cu ISIS-ul.
Este unul dintre comandanții superiori din ierarhia ISIS, menționează agenția. El a depus jurămîntul de credință grupării teroriste în urmă cu aproximativ cinci ani.
Făcînd referire la datele obținute de misiunile de cercetare, Fars informează că Abu Taha ocupa o serie de posturi de conducere, în Armata Irakiană de pe timpul lui Saddam Hussein, inclusiv, postul de comandant al Forțelor Armate cu Destinație Specială. În anul 2003 el avînd gradul de locotenent-general, menționează agenția.
Abu Taha l-a înlocuit în acest post pe "ministrul de război" al ISIS Tarhan Batarishvili, cunoscut sub numele de Abu Omar al-Shishani (Omar-Cecenul, "al-Shishani" înseamnă literalmente "din Cecenia"), care a fost ucis în această primăvară.
La începutul lunii septembrie, postul irakian de televiziune Alsumaria, citînd o sursă din cadrul Serviciilor de Securitate ale țării anunța că noul "ministru de război" al ISIS a devenit fostul comandant al Poliției Speciale (OMON) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Tadjikistanului, Gulmurod Halimov, cunoscut, de asemenea, sub porecla Al-Tadjici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?