Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc despre acuzațiile lui Platon, relația cu Șor și legăturile lui Gofman

27 sep. 2016,, 16:23   Politică
13633 18

Foto: unimedia.info

„Veaceslav Platon și toată gruparea lui mă atacă cu scopul de a mă intimida”, a declarat prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru tribuna.md, citat de NOI.md.

Politicianul a calificat drept fabule acuzațiile omului de afaceri precum că arestarea lui a fost făcută la comanda sa.

„Cu Platon situaţia e complicată şi îngrijorarea faţă de cazul lui este foarte mare din partea celor care au coparticipat la toate ilegalităţile lui. Căci este deja evident că Platon nu administra banii lui, nu avea el aşa bani, el era doar omul cu schemele de spălare de bani, era cel care plasa banii şi finanţa diferite acţiuni ilegale. El şi toată gruparea lui mă atacă pe mine în speranţa că mă vor intimida şi eu voi face totul ca să-l ajut, iar ei în schimb nu mă vor mai acuza. Eu, desigur nu voi ceda acestor presiuni psihologice”, a precizat Plahotniuc.

Întrebat dacă Ilan Șor este omul său și dacă este folosit, așa cum declară mai mulți lideri de opinie, democratul a precizat că în realitate este folosit de altcineva. „Șor, ca şi toţi ceilalţi implicaţi, trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Şi în acest caz numele meu e invocat de către cei care au făcut afaceri cu el, l-au folosit, iar acum s-au supărat că a dat depoziţii pe ei şi îl etichetează precum că este omul meu ca să-l discrediteze şi să scape ei de răspundere”, a comentat Plahotniuc.

Totodată, omul de afaceri a menționat că fostul angajat al CNA Mihail Gofman are la rîndul său legături cu Veaceslav Platon și gruparea acestuia. „El (Gofman) a fost omul cheie în toate marile spălări de bani care s-au făcut în Moldova. A fugit în SUA şi a încercat să facă pe disidentul ca să se victimizeze și să ascundă implicarea lui în spălarea a 20 de miliarde de dolari, dar cred că deja s-a lămurit toată lumea ce e cu el și al cui este”, a menționat Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?