Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Victoria Nuland l-a felicitat pe Pavel Filip pentru progresele guvernării

23 sep. 2016,, 11:00   Politică
3234 7
Нуланд поздравила Филипа с прогрессом правительства
Foto: gov.md

Adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, l-a felicitat pe prim-ministru Pavel Filip pentru progresele guvernării.


Ea a reiterat disponibilitatea SUA de a susţine reformele promovate în Moldova, precum şi a îndemnat Cabinetul de Miniştri al ţării noastre să nu rateze posibilităţile acordate de Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi să respecte toate condiţiile stipulate, informează NOI.md.

Acestea au avut loc în cadrul întrevederii desfășurate în contextul participării delegaţiei Moldovei la Segmentul Înalt al Adunării Generale a ONU, la care Pavel Filip şi Victoria Nuland au discutat consolidarea dialogului strategic moldo-american.

Premierul Pavel Filip a mulțumit SUA pentru susținerea constantă acordată Moldovei în parcursul ei european, dar și pentru asistența financiară în implementarea diferitor proiecte.

Filip a informat-o pe Victoria Nuland despre situația social-politică din Moldova. El a menţionat că au fost realizate peste 90% dintre prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme, s-a reușit negocierea unui staff level agreement cu Fondul Monetar Internațional, iar în octombrie urmează să fie semnat Acordul cu FMI.

Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Cabinetul de Miniştri, în special, reforma administraţiei publice, a Guvernului, administrativ-teritorială și a sistemului de pensii.

”Pînă acum clasa politică s-a temut să promoveze aceste reforme pentru a nu-și pierde electoratul. Prioritatea mea nu este cariera politică, astfel că voi face tot posibilul pentru a realiza aceste reforme importante pentru modernizarea țării”, a accentuat premierul.

La rîndul său, Victoria Nuland, a menționat că apreciază munca depusă de Guvern. „Felicit guvernul de la Chișinău pentru rezultatele obținute. Ați dat dovadă de curaj. Mergeți înainte și aveți deplinul nostru suport în realizarea reformelor”, a declarat Victoria Nuland.

Ea a îndemnat Guvernul să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate.

Pavel Filip a dat asigurări că toate condițiile FMI vor fi îndeplinite în termenele stabilite.

Părțile au discutat, de asemenea, despre situaţia regională şi evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.
Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat importanţa sprijinului constant al SUA în asigurarea păcii şi stabilităţii în Moldova.

Victoria Nuland a reiterat disponibilitatea ţării sale de a susţine şi în continuare integritatea teritorială a Republicii Moldova şi rezolvarea pe cale pașnică a problemei transnistrene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?