X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Soția lui George Clooney declară război Statului Islamic, în instanță

21 sep. 2016,, 16:12   Externe
3044 0

Жена Джорджа Клуни призвала бороться с ИГИЛ в суде
Foto: libertatea.ro

Amal Clooney, soția celebrului actor George Clooney, se pregătește să înceapă lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic.


Avocata vrea să înceapă un proces împotriva ISIS, la Curtea Penală Internațională, în numele femeilor răpite și transformate în sclave sexuale de către gruparea teroristă, relatează news.com.au.

Celebra avocată, renumită pentru cazurile privind drepturile omului pe care le reprezintă, și-a ales acum un adversar extrem de periculos. Amal Clooney a afirmat, într-un interviu acordat NBC News, că o reprezintă pe Nadia Murad, o femeie din comunitatea yazidi, în vîrstă de 23 de ani, care a fost sclavă sexuală a Statului Islamic.

Amal Clooney vrea ca femeile torturate de ISIS să primească dreptate într-un fel sau altul.

“Nu pot să-mi imaginez ceva mai cumplit decât ceea ce le fac oamenii altor oameni. Comunitatea internațională ar trebui să fie rușinată de faptul că nu a făcut mai multe pentru comunitatea Yazidi”, a afirmat Amal Clooney, într-un interviu. Ea este conștientă de faptul că își asumă un risc, însă chiar și așa nu are de gînd să renunțe. Amal chiar s-a sfăruit cu soțul ei înainte de a începe să lucreze la acest caz.

Mai mult, Amal spune că atunci cînd a cunoscut-o pe Nadia, cele două au stat de vorbă ore întregi, în locuința cuplului Clooney. Amal și George Clooney au fost complet impresionați să afle povestea tinerei.

“Am simțit furie cînd am auzit povestea Nadiei și altor fete. Este sfîșietor să auzi mărturiile unor fete de 11 sau 12 ani”, a mai spus Clooney.

Nadia, verișoarele ei, dar și alte zeci de fete din satul ei au fost răpite de Statul Islamic, după ce jihadiștii au cucerit satul acestora. Fetele au fost transportate la Mosul, unde au fost torturate și supuse unor abuzuri sexuale abominabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?