Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avocații lui Șor au făcut recurs la Curtea de Apel (DOC)

20 sep. 2016,, 17:15   Societate
3586 1
Защита Шора подала кассацию в Апелляционную палату (ДОК)
Foto: adevarul.ro

Avocații lui Ilan Șor au făcut recurs la decizia Judecătoriei Buiucani privind prelungirea arestului clientului lor cu încă 30 de zile.


Se preconizează că recursul va fi examinat săptămîna viitoare. Informația a fost confirmată pentru sputnik.md de Denis Ulanov, unul din avocații lui Șor, notează NOI.md.

Apărarea lui Ilan Șor continuă să insiste că arestul la domiciliu a clientului lor este nejustificat. Potrivit lui Denis Ulanov, decizia privind schimbarea măsurei de reprimare a primarului Orheiului trebuie revizuită. „procuratura nu a prezentat noi dovezi. Solicitarea depusă de procuror este nejustificată din punctul de vedere al legislației naționale și practicii Curții Europene a Drepturile Omului”, a spus avocatul.

Avocații lui Ilan Șor speră că magistrații vor ține cont și de faptul că clientul lor cooperează strîns cu ancheta de la inițierea dosarului privind scoaterea ilegală a peste un miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei.

Anterior avocații lui Șor în repetate rînduri s-au arătat nemulțumiți de argumentele prezentate de procurori, care consideră că aflîndu-se în libertate suspectul va influența martorii și va încerca să părăsească țara.

Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie după ce a fost interogat la Centru Național Anticorupție. Primarul de Orhei este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Pe 24 iunie Judecătoria Buiucani a satisfăcut solicitarea procurorilor privind arestarea preliminară a lui Șor pe 30 de zile. Apărarea a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar pe 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurei de reprimare. Ieri, 19 septembrie, Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu a primarului de Orhei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?