Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Moldova se va marca Ziua Internațională a Surzilor

20 sep. 2016,, 13:15   Societate
3986 0
В Молдове отметят Международный день глухих
Foto: mail.ru

Începînd cu 19 septembrie, pe întreg teritoriul republicii Moldova se desfășoară un șir de manifestații dedicate Zilei Internaționale a Surzilor. Evenimentele se vor încheia pe 25 septembrie printr-o serată, informează NOI.md.


Pe parcursul zilelor 19-24 septembrie au loc activități în filialele teritoriale ale Asociației Surzilor din Moldova. Pe 23 și 24 septembrie, în premieră, circa 80 de persoane cu dizabilități auditive vor participa la un marș automobilistic, în timpul căruia, în cele mai mari orașe incluse în traseu, se vor face popasuri la primăriile locale, pentru a depune petiții. Pe 24 septembrie traseul se va încheia în Piața Marii Adunări Naționale, unde la ora 14.00 se va organiza un flashmob pentru a sensibiliza societatea.

„Vrem să atragem atenția societății pentru a nu fi discriminați, pentru a avea drepturi egale cu toți cetățenii țării. Vrem să avem acces la informație, la educație, la instruire, deoarece, în prezent, persoanelor cu dizabilități auditive le sînt încălcate aceste drepturi chiar începînd cu Ministerul Educației”, a declarat prim-vicepreședintele Asociației Surzilor din Moldova, Babici Natalia, în cadrul unei conferințe de presă.

Activitățile vor continua și pe 25 septembrie, atunci cînd Asociația Surzilor organizează Ziua ușilor deschise. În această zi vor fi expuse în cadrul unui tîrg lucrări și produse confecționate de către membrii Asociației. Tot atunci se va organiza și un concurs culinar – „Desert din fructe”. La ora 14.00 va avea loc un spectacol de gală – „Noi suntem”, acolo unde vor participa cîțiva interpreți specializați și invitați din Ucraina, care la fel se confruntă cu dizabilități auditive. Ziua va culmina cu o serată, unde vor fi prezenți membrii de onoare ai Asociației.

Pe lîngă aceste activități, pe 21 septembrie, în incinta Casei Republicane de Cultură a Asociației Surzilor din Moldova va avea loc proiecția filmului „Arrivederci”, cu interpretare în limbajul mimico-gestual.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?