X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Renumita companie condusă de nepotul lui Vlad Filat va fi lichidată

20 sep. 2016,, 10:35   Societate
17220 5
Foto: gagauzmedia.info
La finele săptămînii trecute, Judecătoria Comercială a adoptat o decizie de dizolvare a renumitei firme Caravita Co SRL, în vederea lichidării ei cu păstrarea personalității juridice în măsura necesară pentru finalizarea operațiunii de lichidare, transmite NOI.md cu referire la mold-street.com

Motive neelucidate

Din decizia instanței nu este clar motivul pentru care s-a inițiat procedura de lichidare. Astfel, judecătorul a decis să înlăture toate organele de conducere și l-a numit în calitate de lichidator pe Victor Magnet.

Magistratul l-a obligat pe lichidator să înștiințeze creditorii despre faptul că au un termen de patru luni pentru înaintarea cererilor de înlăturare a creanțelor.

De asemenea, s-a decis ca lichidatorul să întoarcă și un proiect al bilanțului de lichidare a companiei pe care să-l prezinte instanței.

Reprezentanții companiei au refuzat să comenteze decizia instanței. Astfel, după ce au ascultat întrebările reporterului Mold-Street, un angajat al companiei a spus că nu vorbește la telefon la acest subiect, iar cînd a auzit că reporterii sînt gata să se apropie la sediul firmei, a declarat că nu vrea să vorbească cu presa.

Caravita și dosarul Filat

Caravita Co a fost fondată în septembrie 2011. Primul fondator a fost Sanda Filat, fosta soție a ex-premierului Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare. După divorțul celor doi, proprietar în acte al companiei a devenit Vladimir Rusu, nepotul lui Vlad Filat de pe linia surorii.

Caravita Co a ajuns în vizorul presei în 2014, după ce a apărut informaţia că deţine sute de hectare de terenuri și ar fi beneficiat de subvenții de peste 4 milioane de lei pentru investițiile în agricultură.

Spălare de bani în proporții deosebit de mari

O anchetă inițiată de Centrul Național Anticorupție și Procuratură a constatat că firma Caravita și alte companii afiliate ar fi beneficiat de credite de zeci și sute de milioane de lei obținute ilegal de la Banca de Economii.

Totodată, două rude ale fostul lider PLDM, Vlad Filat, Vladimir Rusu, proprietarul companiei Caravita Co, și tatăl acestuia, Ion Rusu, au fost reținuți și apoi condamnați pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari și complicitate în tranzacțiile dubioase cu banii de la BEM.

Dosarul Caravita a reprezentat o parte dintre investigațiile legate de fraudele de la Banca de Economii. Din aceeași categorie de investigații face parte și dosarul intentat pe numele lui Vlad Filat, care se află pe rol la Judecătoria Buiucani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?