Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ziua Națională a Vinului revine în PMAN

19 sep. 2016,, 13:20   Societate
3693 0

Ziua Națională a Vinului revine în PMAN
Foto : netadv.md

În acest an, sărbătoarea Ziua Națională a Vinului revine în Piața Marii Adunări Naționale, cu o nouă ediție.


Locuitorii și vizitatorii Chișinăului vor putea lua parte la acest eveniment pe 1 și 2 octombrie, informează NOI.md.

Sărbătoarea din anul curent se va desfășura sub sloganul „Omul – Sufletul Vinului”, iar scopul acesteia este promovarea culturii consumului de vinuri autentice. La eveniment vor putea fi întîlniți circa 40 de producători de vinuri, care vor pune la dispoziția vizitatorilor circa 400 de soiuri de vin.

O acțiune ce va face parte din programul Zilei Naționale a Vinului este „Drumul vinului”, unde doritorii vor putea descoperi cele mai mari vinării din țară, iar la această ediție, în premieră va participa și Fabrica „Kvint” din Tiraspol”. Cei care vor dori să se inițieze în domeniul vinificației, în degustarea vinului vor putea participa la „Școala vinului”. Aici se vor preda cursuri de 45 de minute, de unde fiecare participant va pleca cu un bagaj nou de cunoștințe despre soiurile de vin.

La fel, organizatorii au pregătit un concert grandios, cu participarea unor interpreți și formații autohtone, printre care Alex Calancea Band, „Gîndul Mîței” și Geta Burlacu. Un accent deosebit se va pune pe folclorul din diferite regiuni ale țării: Valul lui Traian, Codru și Ștefan Vodă. Pe lîngă vinurile de calitate, nelipsite în aceste două zile vor fi bucatele tradiționale moldovenești: plăcintele, mămăliga, friptura.

Și de data aceasta vor fi organizate tîrguri de meșteșuguri, la care vor participa meșteri populari inspirați din tematica viilor și vinului. Pentru cei care vor dori să se familiarizeze cu profesiile de dogar, olar, sculptor vor fi organizate ateliere de lucru și masterclassuri.

Sărbătoarea va începe la ora 11.00 și se va încheia la ora 22.00. Orarul este valabil pentru ambele zile.

Pentru organizarea acestui festival au fost alocate surse în valoare de 2,3 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?