Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Belarusului care a purtat steagul rusesc la Rio i s-a retras acreditarea pentru Jocurile Paralimpice

8 sep. 2016,, 17:10   Externe
3424 6
У пронесшего флаг России в Рио белоруса отозвали аккредитацию на Паралимпиаду
Foto: lenta.ru

Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) a retras acreditarea membrului delegației din Belarus care a purtat drapelul rus la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Rio de Janeiro.


Acest lucru a fost anunțat pe Twitter, joi, 8 septembrie, de către atașatul de presă al IPC, Craig Spence.

Anterior, s-a aflat că tricolorul rus la ceremonie a fost purtat de Andrei Fomocikin, un angajat al Ministerului Sportului și Turismului al Republicii Belarus. Ministerul Sportului din Belarus a declarat că acțiunea nu a fost coordonată și a fost un "impuls emoțional".

Gestul lui Fomocikin, de asemenea, a fost comentat de președintele Aleksandr Lukașenko. "Vreau să accentuez că aceasta este poziția statului și este, de asemenea, poziția președintelui și președintelui Comitetului nostru Paralimpic. Noi sîntem solidari cu paralimpicii ruși", a declarat secretarul lui de presă, Natalya Eismont.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice а avut loc pe 7 septembrie pe stadionul "Maracana" din Rio. Un membru al delegației din Belarus a ieșit la defilarea sportivilor cu tricolorul rus. El a reușit să-l poarte circa un sfert din cercul stadionului, iar apoi drapelul i-a fost confiscat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?