Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Integrarea europeană este un proiect de ţară

8 sep. 2016,, 09:00   Politică
3510 21
Филип: Евроинтеграция является национальным проектом
Foto: tv7.md

Prim-ministrul Pavel Filip consideră că integrarea europeană este pentru Moldova un proiect de ţară.


Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru ziarul "Timpul".

"Nevoia unui proiect de ţară este una dintre lecţiile învăţate în ultimii 25 de ani. De aceea, eu, ca prim-ministru, am vorbit în repetate rînduri despre integrarea europeană ca fiind proiectul de ţară, ca fiind acel lucru care să ne dea motivaţia să mergem drept pe calea reformelor şi să aducem acea schimbare în bine pe care o aşteaptă oamenii de la noi, politicienii. Noi vrem în UE pentru că acest lucru înseamnă oportunităţi pentru cetăţenii noştri, înseamnă bani pentru drumuri, şcoli şi spitale, înseamnă susţinerea directă a celor mai puternice ţări ale continentului", consideră Filip.

El a făcut un apel către societate să se solidarizeze în jurul acestui "obiectiv fundamental".

"Cred că o Moldovă demnă în Europa este un proiect care poate vindeca diviziunile care există astăzi în politica şi societatea moldovenească. Sper foarte mult ca realizările acestui Guvern să îi convingă chiar şi pe cei mai sceptici, că putem reuşi în obiectivele pe care ni le propunem", a subliniat premierul.

Întrebat despre alegerile prezidenţiale, el a spus că îşi doreşte ca în funcţia de şef de stat să fie aleasă o persoană "responsabilă şi echilibrată, care să înţeleagă rolul fundamental al stabilităţii şi construcţiei pentru actualul context prin care trece ţara noastră".

"Există întotdeauna riscul ca unii, de capul lor sau manevraţi de alţii, să dorească să realizeze în stradă ceea ce nu pot realiza la vot. Dar eu ştiu că moldovenii sînt oameni serioşi şi nu se lasă păcăliţi de aventurieri politici. Oamenii vor lucruri şi fapte concrete, nu circ. Ei au reuşit deja să se convingă că doar stabilitatea şi un Guvern pus pe treabă pot aduce venituri mai mari şi preţuri mai mici. Am încredere, deci, în oamenii politici responsabili şi în înţelepciunea cetăţenilor ţării noastre, care nu vor permite ca ţara să alunece din nou în haos şi instabilitate", a declarat Filip.

Potrivit lui, Guvernul va continua "în acelaşi mod serios să ducă la îndeplinire reformele, să implementeze Acordul de Asociere şi să crească standardele de viaţă ale oamenilor".

"Ne vom vedea de activitatea noastră, vom sta departe de politica partizană şi vom guverna cu un singur gînd - rezultatele. Vrem să dezvoltăm Moldova, să ne ducem la îndeplinire angajamentele luate şi nimeni să nu mai poată întoarce opţiunea pentru integrare europeană. Avem şi voinţa, şi priceperea să ne ţinem de cuvînt", a subliniat el.

Marţi, Partidul Democrat, care l-a desemnat pe Pavel Filip la funcţia de prim-ministru, a lansat campania "Împreună sîntem mai puternici". În cadrul acesteia PDM va promova beneficiile apropierii Moldovei de Uniunea Europeană..

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?