Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Festivalul BOSTANIADA a ajuns la ediția aniversară de cinci ani, și cu acest prilej vine la Chișinău la CARNAVAL ANIVERSAR ©

7 sep. 2016,, 15:35   Societate
2814 0



A cincea ediție aniversară a festivalului etno gastronomic BOSTANIADA va avea loc la 24 și 25 septembrie la Grădina Botanică din Chișinău.


Organizatorii evenimentului susțin că în acest an Bostanaida va avea un caracter deosebit de festiv, în format de carnaval.

Ca și în anii precedenți, Bostaniada va sustine economia locală, prin sporirea veniturilor antreprenorilor autohtoni, precum si a agricultorilor din Moldova, prin sporirea vânzărilor acestora.

Relatează Vasile Nicolaescu, organizator ”Ca să dezvoltăm proiectul într-o antrepriză durabilă, în fiecare an aducem elemente noi și idei inovatoare, care țin publicul în surpriză. Spre bucuria noastră, Bostaniada a devenit unul dintre cele mai populare evenimente publice, dar cerințele către infrastructură, securitate și trafic impun exigențe suplimentare.

Din păcate traseul Chișinău-Lozova se află în stare de lucru, iar autoritățile nu pot garanta finisarea lucrărilor până în septembrie. Mai mult, locația anterioară de la Lozova dispune de o capacitate insuficientă, ceia ce ne face să căutăm pentru ediția aniversară un local mai spațios și mai convenabil pentru majoritatea vizitatorilor.”

Toți agricultorii din Moldova, doritori de a participa la Bostaniada vor fi susținuți și vor beneficia de spațiul necesar pentru ași comercializa produsele la toamnă.

Ediția 2016 în stil de Carnaval Aniversar, pe lângă elementele tradiționale de iarmaroc și gastronomie tradițională, va include parade costumate, performanțe de orchestre de percuții, jonglori, piruieți și acrobați, prezentări de gimnastică estetică, master-class și prezentări de Samba dans.

Evenimentul culminant al zilei de sâmbătă va fi un spectacol de dans în evoluarea ansamblului academic de stat JOC, urmat de un show extravagant de circ de noapte iar duminică va evolua Alex Calancea Band urmat de focuri de artificii.

Ca și în ceilalți ani, fermierii vor concura pentru cel mai greu bostan, iar Regele Bostanului, domnul Ion Ciocanu va întrona scena festivalului.

Copiii de până la 12 ani sunt invitați la concursul desenelor cu bostani, câștigătorul devenind, după tradiție, logoul următoarei ediții.

Acestea dar și multe alte suprize și delicii vor aștepta vizitatorii din toată țara. Pentru detalii, urmăriți pagina de FB a evenimentului Bostaniada Festival Etno Gastronomic si pagina web bostaniada.md. Bilete pot fi procurate pe iTicket
https://iticket.md/event/festivalul-bostaniada-2016/ sau la casele Palatului National ”Nicolae Sulac”

Imagini de la Bostanaida 2015
https://www.facebook.com/Bostaniada-Festival-Etno-Gastronomic-1404719846419768/photos/?tab=album&album_id=2090248024533610

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?