X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova se scumpesc din nou benzina şi motorina

6 sep. 2016,, 12:32   Economie
4949 0
В Молдове снова дорожают бензин и дизтопливо
Foto: noi.md

În Moldova se vor majora din nou preţurile la benzină şi motorină, notează NOI.md.


Acest fapt rezultă din noile preţuri maximale cu amănuntul la principalele produse petroliere, publicate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, care vor fi în vigoare în următoarele două săptămîni. În particular, în perioada 7-20 septembrie preţul maximal cu amănuntul la benzina Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 16,19 lei per litru, iar al motorinei – 13,92 lei per litru, în timp ce în două săptămîni precedente, de la 24 august pînă la 6 septembrie, preţurile maximale cu amănuntul la aceste tipuri de combustibil au constituit, respectiv, 15,99 şi 13,82 lei per litru. În acest mod, benzina se va scumpi în medie cu 20 de bani per litru, iar motorina – cu 10 bani litrul.

Trebuie menţionat că ANRE cu două săptămîni în urmă a majorat preţul maximal cu amănuntul la benzină cu 78 bani per litru, iar la motorină – cu 94 bani litrul. După cum s-a comunicat anterior, ANRE mai mult nu stabileşte preţuri maximale cu amănuntul la gazul lichefiat.

ANRE peste fiecare 14 zile calendaristice, marţi, stabileşte preţuri maximale de vînzare cu amănuntul a benzinei şi motorinei şi le publică pe site. În aceeaşi zi, fiecare operator de pe piaţa de produse petroliere determină, pornind de la preţurile maximale cu amănuntul, stabilite de ANRE, costul vînzării cu amănuntul a acestor produse petroliere şi le publică pe pagina sa web, le expune pe panouri la benzinării.

Preţurile stabilite de operatori intră în vigoare şi sînt aplicate faţă de toţi clienţii, începînd de miercuri, ora 00.01 de noapte. Operatorii nu au dreptul să vîndă cu amănuntul combustibil la preţuri mai mari decît cele maximale, stabilite de ANRE. Pe contravenienţi îi aşteaptă sancţiuni dure, inclusiv pînă la revocarea licențelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?