X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

S-a încheiat ședința CMC-ului, care a durat 3 luni (VIDEO)

2 sep. 2016,, 13:55   Capitala
3556 0
Мунсовет Кишинёва завершил заседание, длившееся три месяца
Foto: moldova-suverana.md

Consiliul municipal Chişinău (CMC) a finalizat examinarea agendei de lucru iniţiate la 2 iunie.


Din cele trei luni pe parcursul cărora a durat şedinţa, consilierii circa o lună s-au aflat în vacanţă. După odihnă, ei au decis să purceadă energic la soluţionarea problemelor oraşului, comunică NOI.md.

La şedinţa din 2 septembrie consilierii au votat imediat cîteva proiecte de decizii de pe agenda precedentă de lucru şi au aprobat-o pe cea nouă. Preşedintele şedinţei CMC, Adrian Culai, i-a felicitat pe toţi consilierii prezenţi şi le-a dorit muncă cu succes.

„Astăzi putem să spunem că avem un jubileu. Trei luni a durat şedinţa, cu ocazia cărui fapt aş vrea să vă felicit. Din fericire, noi am finalizat agenda de lucru şi acum trebuie să votăm alta nouă. Trebuie, de asemenea, să alegem un nou preşedinte”, a spus Culai în fața consilierilor.

Rezultatele votării noului preşedinte au fost absolut previzibile. Unicul candidat a devenit fostul preşedinte Adrian Culai, pe care l-au susţinut în unanimitate 32 de consilieri. „Vă mulţumesc pentru încredere. Să nu ne despărţim. Să votăm chiar astăzi agenda de lucru şi să începem noua şedinţă”, a spus el după realegere.

Tot în cadrul primei şedinţe, după o pauză de o lună, consilierii au ales secretarul interimar al Consiliului municipal pentru perioada în care secretarul în exerciţiu, Valeriu Didencu, se află în vacanţă. El va fi înlocuit provizoriu de Alexandra Moţpan, în pofida protestelor reprezentanţilor cîtorva fracţiuni, care au acuzat-o de complicitate cu primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Şedinţa organului legislativ al Chişinăului, cu durata de trei luni, nu este nici pe departe o performanţă. Astfel, examinarea agendei de lucru a şedinţei care a început la 11 februarie 2016 s-a finalizat tocmai la sfîrşitul lunii mai.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?