X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Adepţii lui Leancă vor continua lupta cu Chirtoacă (VIDEO)

2 sep. 2016,, 12:45   Capitala
4092 3
Сторонники Лянкэ продолжат борьбу против Киртоакэ
Foto: unimedia.info

Consilierii municipali din fracțiunea Partidului Popular European (PPEM) nu au de gînd să renunţe la iniţiativa organizării referendumului pentru demiterea primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.


Ei nu vor ceda provocărilor din partea liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, care i-a pronunţat un ultimatum lui Iurie Leancă. Acest fapt a fost menționat în cadrul şedinţei de astăzi, 2 septembrie, a Consiliului municipal Chişinău (CMC) de către consilierul din PPEM Ruslan Codreanu, citat de NOI.md.

Acesta a declarat că niciun fel de intimidări din partea lui Mihai Ghimpu nu vor impune fracţiunea PPEM să renunţe la iniţiativa de a organiza referendumul. „Domnul «Piu-piu» Ghimpu îl justifică pe nepotul său Chirtoacă. Ultimatumul la adresa noastră este o provocare şi noi nu ne vom lăsa intimidaţi. PPEM va continua să insiste asupra organizării referendumului pentru demiterea primarului. Noi intenţionăm să iniţiem convocarea şedinţei extraordinare a CMC la 15 septembrie, unde vom propune spre votare chestiunea privind organizarea referendumului şi sperăm că 34 de consilieri vor vota pentru”, a menţionat Codreanu.

Votarea organizării referendumului privind demiterea lui Chirtoacă în cazul în care această iniţiativă va fi susţinută de 2/3 dintre consilieri (adică 34 din 51 – n.red.), va permite evitarea procedurii de colectare a semnăturilor a peste 10% dintre locuitorii adulţi ai municipiului Chişinău. Însă numărul voturilor consilierilor din fracţiunile Partidului Socialiştilor (PSRM), PPEM, comuniştilor şi neafiliaţilor, precum şi a „Partidului Nostru”, care anterior au susţinut ideea desfăşurării referendumului, va fi insuficient.

Precizăm că ieri, 1 septembrie, Mihai Ghimpu a declarat în emisie directă la unul dintre canalele private de televiziune că îşi va retrage semnătura de pe acordul de cooperare a majorităţii parlamentare cu PPEM dacă această fracţiune din Consiliul municipal nu va renunţa la ideea organizării referendumului privind demiterea lui Chirtoacă.

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Chirtoacă a fost înregistrat la 1 august, dar pe parcursul unei luni avocaţii primarului general au reuşit să transfere acest caz de la o instanţă de judecată la alta. Potrivit activiştilor societăţii civile şi consilierilor municipali, în acest mod Chirtoacă intenţionează să tergiverseze mersul examinării cazului şi să-i impună pe judecători să adopte o decizie în favoarea sa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?