Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Candu, despre prioritățile noii sesiuni parlamentare

2 sep. 2016,, 12:06   Politică
3849 3

Foto: noi.md

În sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului, accentul se va pune pe exercitarea controlului parlamentar, a anunțat spicherul Parlamentului, Andrian Candu, citat de NOI.md.


Demnitarul a convocat astăzi o ședință de pregătire a agendei de lucru, precizînd că audierile parlamentare vor sta la ordinea zilei în această sesiune parlamentară.

„Le-am dat comisiilor o săptămînă la dispoziție să stabilească calendarul audierilor și domeniilor, pentru a vedea cum decurg reformele și implementarea Acordului de asociere. Avem diverse reforme în sectorul justiției, economiei, sănătății”, a explicat Candu.
Totodată, Candu a anunțat că miercurea viitoare va fi convocată ședința Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, în cadrul căreia va fi examinat raportul Curții Europene de Conturi privind gestionarea resurselor financiare alocate Moldovei.

Spicherul Parlamentului s-a referit și la precondițiile înaintate de FMI în vederea semnării unui acord de finanțare. Potrivit lui, această parte a acordului va fi făcută publică doar în măsura în care acest lucru e permis.

În ceea ce privește controversatul proiect al noului cod al audiovizualului, Candu a explicat că acesta va fi transmis pentru expertiză Uniunii Europene. Proiectul va fi inclus pe agenda parlamentară abia după ce va fi expertizat, a adăugat spicherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?