X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Următorul raport privind progresul Moldovei va fi prezentat de Comisia Europeană la primăvară

1 sep. 2016,, 11:50   Politică
1782 0
Следующий доклад о прогрессе Молдовы будет представлен весной 2017 года
Foto: publika.md

Următorul raport referitor la progresul Moldovei va fi prezentat de Comisia Europeană în primăvara anului 2017.


Anunțul a fost făcut de către preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova, Andi Cristea.

El a spus că a adresat anterior o întrebare scrisă Înaltului Reprezentant pentru politică externă şi securitate, Federica Mogherini, cu privire la data prezentării următorului raport de progres pentru Republica Moldova.

"Ultimul raport datează din martie 2015 şi analizează evoluţiile din 2014. Între timp a avut loc revizuirea Politicii Europene de Vecinătate, principiile-cheie care au rezultat în urma acestei revizuiri fiind diferenţierea, asumarea responsabilităţii de către ţările partenere şi necesitatea de a menţine documentele de politică şi raportările la nivel de ţară şi regiune bine structurate şi organizate pe priorităţi. În răspunsul său, Comisia Europeană anunţă că următorul raport de progres va fi publicat în prima jumătate a anului viitor cu ocazia Consiliului de asociere UE-RM", a menţionat Andi Cristea.

Ultima şedinţă a Consiliului de asociere UE-RM s-a desfăşurat la mijlocul lunii martie 2016 la Bruxelles. CE a apreciat critic situaţia din Moldova, a anunţat despre stoparea finanţării RM şi a declarat că va relua susţinerea reformelor doar dacă Moldova va respecta un şir de condiţii stipulate în Foaia de parcurs a noului Guvern.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?