Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă își va manifesta ambițiile prezidențiale cu susținerea PPEM

31 aug. 2016,, 14:00   Politică
3772 5
Лянкэ проявит свои президентские амбиции при поддержке ЕНПМ
Foto: today.md

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a fost oficial înaintat în calitate de candidat la alegerile șefului statului.


Decizia a fost luată astăzi, 31 august, la Consiliul Național al PPEM, informează NOI.md.

Imediat după ședința Consiliului Național, Iurie Leancă a menționat că alegătorii care îl vor vota, vor vota nu doar pentru el, ci pentru întreaga echipă. „Pentru mine este foarte important, în condițiile în care opoziția nu a reușit să înainteze un candidat comun, că am fost susținut de wchipă. Mă voi strădui să îndreptățesc așteptările adepților și alegătorilor mei”, a declarat Leancă în cadrul unui briefing.

Politicianul a subliniat că campania lui electorală va fi axată pe stabilirea relațiilor cu partenertii externi. „Fără asistență externă Moldova nu va putea să-și asigure stabilitatea, să atragă investiții și să implementeze proiecte sociale. Susținerea externă este extrem de importantă și în campania mea electorală voi pune accent pe proiecte privind identificarea investițiilor străine pentru dezvoltarea țării”, a conchis Leancă.

Tot astăzi reprezentanții PPEM intenționează să depună documentele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă a candidatului său. După înregistrare va putea începe colectarea semnăturilor în susținerea lui Iurie Leancă.



Candidatul la funcția de președinte al țării trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova din peste jumătate de unitățile administrativ-teritoriale. Pentru desfășurarea acestei proceduri CEC prevede o lună de zile. Candidații admiși în cursa electorală vor putea demara campania la 1 octombrie.

Alegerile președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc pe 30 octombrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?