X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Dodon: Vom fi primii care vom aduna semnăturile necesare

31 aug. 2016,, 11:45   Politică
3823 8
Додон: Будем первыми, кто соберёт нужное число подписей
Foto: sputnik.md

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va fi prima formațiune care va colecta semnăturile necesare pentru participarea candidatului său la alegerile prezidențiale.


Declarația aparține președintelui PSRM, Igor Dodon, și a fost făcută astăzi după înaintarea candidaturii acestuia la alegerile pentru șefia statului. Potrivit politicianului, nici un fel de trucuri ale autorităților nu vor putea înlătura candidatul socialiștilor din cursa electorală, informează NOI.md.

„Le mulțumesc tuturor delegaților pentru susținere. Trebuie să demonstrăm că Moldova are viitor. Astăzi noi depunem documentele la CEC și sperăm că vom putea înregistra la timp grupul de inițiativă. Apoi va trebui să colectăm semnăturile. Sînt convins că vom reuși primii să colectăm semnăturile necesare”, a menționat Dodon.

Președintele PSRM a descris profilul viitorului președinte al țării. „În primul rînd, viitorul președinte trebuie să fie statalist. Printre sarcinile de bază ale șefului statului se numără asigurarea statalității și neutralității țării, respectarea identității noastre și îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Dacă președintele nu va fi interesat de rezolvarea acestor probleme, societatea noastră va fi divizată în continuare, iar nemulțumirea va crește”, a declarat liderul socialiștilor moldoveni.

Candidatul la funcția de președinte al țării trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova din peste jumătate de unitățile administrativ-teritoriale. Pentru desfășurarea acestei proceduri CEC prevede o lună de zile. Candidații admiși în cursa electorală vor putea demara campania la 1 octombrie.

Alegerile președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc pe 30 octombrie. Decizia respectivă a fost luată după ce Curtea Constituțională la 4 martie 2016 a declarat neconstituțională procedura de alegere a șefului statului de către Parlament.



Precizăm că astăzi, 31 august, Igor Dodon a fost înaintat oficial în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea PSRM. Decizia a fost luată unanim la ședința Consiliului Republican al PSRM, care s-a desfășurat la Mănăstirea Căpriana.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?