X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Armata turcă primele a suferit primele pierderi în ofensiva din Siria

28 aug. 2016,, 12:28   Externe
3339 0

Foto: www.libertatea.ro

Armata turcă a anunțat că a suferit primele pierderi în ofensiva din Siria. Un soldat turc a fost ucis și alți trei răniți sâmbătă, într-un atac cu rachetă asupra unui tanc, în apropierea orașului Jarablus din Siria, informează Reuters.


Surse militare turce au raportat pierderi pentru prima oară după patru zile de la lansarea ofensivei împotriva milițiilor kurde din Siria și pnetur alungarea jihadiștilor ISIS.

Militarii turci afirmă că racheta a fost lansată de pe teritoriul controlat de miliția kurdă YPG (Unitățile de Protecție a Poporului Kurd). Rebelii care se opun intervenției Turciei negaseră anterior, sâmbătă, că ar exista forțe kurde în zona respectivă.

Turcia susține că ofensiva pe teritoriul sirian este îndreptată împotriva organizației Stat Islamic, având totodată scopul de a împiedica extinderea controlului forțelor kurde în nordul Siriei.

Armata turcă a trimis sâmbătă dimineața încă șase tancuri pe teritoiul sirian în cadrul unei ofensive militare fără precedent care a permis rebelilor susţinuţi de Ankara să preia controlul asupra oraşului Jarabulus de la militanţii reţelei Stat Islamic (SI).

Turcia a lansat miercuri dimineața operaţiunea „Scutul Eufratului” în nordul Siriei urmărind, în acelaşi timp, îndepărtarea militanţilor SI şi oprirea expansiunii kurde la frontiera sa. După trei zile de operaţiuni, Turcia menţine 50 de tancuri şi 380 de soldaţi în Siria, potrivit cotidianului Hurriyet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?