X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc: Unele lucruri nu pot fi reparate

16 aug. 2016,, 12:45   Societate
7518 7

Foto: noi.md

"E inacceptabil ca în vremurile pe care le trăim, cu acces la o educaţie diversă, acces larg la informaţie, dialogul în familie să fie înlocuit cu violenţa", susține prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniouc, într-un articol pe blogul său, notează Noi.md.


În opinia democratului, pentru a combate fenomenul violenței domestice e nevoie de o solidaritate puternică la nivel național și o schimbarea de mentalitate. În acest sens, politicianul a anunțat că inițiată o campanie socială de amploare care va avea drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra acestui fenomen.

”Eu m-am născut într-o familie cu 6 copii, o familie săracă, unde nevoile erau foarte mari şi soluţiile foarte puţine. Aşa erau vremurile. Tatăl meu era foarte ferm cu noi - era şi greu altfel, vă imaginaţi ce tămbălău pot face 6 copii. Însă el nu îşi manifesta fermitatea prin violenţă, el era adeptul lozincii «munca educă». Ne punea să ajutăm la munca în gospodărie. De fapt, toţi copiii munceau la ţară, iar unii care eram mai neascultători munceam mai mult. Noi însă eram un caz fericit, în multe din familiile pe care le cunoşteam lucrurile se desfăşurau altfel, violenţa era la ea acasă”, a relatat Plahotniuc.

Liderul PD a lansat și un apel la adresa opiniei publice. „Ne priveşte pe toţi atunci cînd copiii ies maltrataţi din familii şi ajung să aibă la rîndul lor comportamente violente cînd devin adulţi. Nu uitaţi că timpul nu poate fi întors, iar unele lucruri nu mai pot fi reparate. Implicaţi-vă acum, să creăm împreună un viitor fără violenţă!”, a îndemnat Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?