Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pascaru: "Timp de 25 de ani am alergat după speranţe deşarte"

16 aug. 2016,, 08:45   Politică
4096 6
Паскару: 25 лет мы гнались за несбыточными надеждами
Foto: noi.md

"Timp de 25 de ani am alergat după speranţe deşarte, fără să mai construim ceva în Moldova", consideră preşedintele mişcării de tineret "Voievod", Nicolae Pascaru.


Solicitat să comenteze succesele şi eşecurile Moldovei pe calea independenţei, el a menţionat că, "în 1991, cînd a căzut URSS, mulţi aşteptau duhul libertăţii, dar s-au pomenit în haos".

În opinia lui Pascaru, pînă în ziua de astăzi societatea Moldovei şi clasa politică "nu se pot elibera de cătuşele şi de lanţurile vectorilor geopolitici, de certurile pe segmentul naţional".

"Ca şi mulţi ani în urmă, pentru Moldova decid alţii, pentru care republica este doar un element al geopoliticii. Un alt rezultat al independenţei noastre este revenirea la feudalism. Cum să trăim, cît să cîştigăm şi cît să plătim impozitele, toate acestea nu le decide statul, ci o grămadă de afacerişti, care s/au pomenit la guvernare", a menţionat el.

Şeful mişcării "Voievod" este nedumerit de faptul că în şcolile din Republica Moldova copiii învaţă istoria altui popor şi a altui stat.

"Moldova a avut şansa de a crea o naţiune puternică, chiar dacă e puţină la număr. Dar, pe zi ce trece, ne îndepărtăm tot mai mult şi mai mult de această şansă rară în istorie", susţine Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?