Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Viceamiral: Putin prin Moldova va încerca să înconjoare Ucraina

16 aug. 2016,, 09:45   Politică
19896 32
Генерал: Путин через Молдову попытается окружить Украину
Foto: qha.com.ua

În viitorul apropiat, Kremlinul îşi va îndrepta atenţia asupra Moldovei, prin intermediul căreia va încerca să împresoare Ucraina.


Ucraina însă este gata să aplice măsuri de răspuns, în caz de agravare a situaţiei în regiune. Acest fapt l-a declarat în interviul pentru publicaţia-internet «ГраниRu.Org» viceamiralul Igor Voroncenko, comandantul Forţelor Militare-Maritime ale Forţelor Armate ale Ucrainei (FAU), comunică NOI.md.

„Atenţia lui Putin se va îndrepta asupra Moldovei. Sarcina Moscovei este de a înconjura Ucraina din toate părţile. Cu Belarus totul este deja clar. Lukaşenko promovează politica şi vouă, şi nouă. Iar aceste jocuri se termină prost. Dacă el va admite trecerea trupelor ruse prin Belarus, aceasta va avea consecinţe grave pentru dînsul. Sperietoarea pentru popor este o singură frază: „doriţi Maidan?” N-aş dori nici unei ţări, ca acolo să se verse sînge, dar regimurile autoritare întotdeauna o termină trist”, a declarat viceamiralul ucrainean.

În aceste condiţii, în opinia lui Voroncenko, Rusia poate utiliza baza militară din Transnistria. „Moldova nu este ocupată. Acolo, în curînd, vor avea loc alegeri. În Transnistria se află un contingent rus de o mie şi jumătate de militari. Încolo zboară (în Transnistria – n.red.) avioane ca și cum civile. Sunt efectuate rotaţii în îmbrăcăminte civilă. Avînd 800 de metri din Dunăre, ei pot să intre liber în gura de vărsare a rîului şi să descarce tehnică”, a menţionat comandantul Forţelor Militare-Maritime ale FA ale Ucrainei.

Viceamiralul a specificat că Ucraina a elaborat un plan, în caz de agravare a situaţiei în regiune. „Pentru acest plan perfid al ruşilor noi avem răspunsurile noastre”, a conchis Voroncenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?