Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platforma DA îndeamnă la proteste masive

8 aug. 2016,, 09:15   Politică
3739 2

Платформа ДА призывает к массовым протестам
Foto: ipn.md

Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă opoziția și societatea civilă la acțiuni masive împotriva guvernării actuale.


De asemenea, Platforma DA califică drept oportun apelul făcut recent de către liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, privind organizarea unui protest masiv al întregii opoziții, transmite IPN.

„Considerăm că o asemenea acțiune de amploare, bine organizată de toate forțele politice antioligarhice și susținută de întreagă societate, are șanse majore să se soldeze cu căderea regimului actual și organizarea unui scrutin prezidențial liber și corect, după care, în foarte scurt timp, să fie organizate alegeri parlamentare anticipate și resetarea cardinală a întregii clase politice”, se spune în declarația Platformei DA.

De asemenea, membrii Platformei spun că sînt gata să participe la organizarea acestui protest și cheamă societatea civilă și alte partide, „care doresc în mod sincer scoaterea țării din captivitate, să se alăture”.

În declarație se menționează că în prezent, toată puterea este concentrată în mâinile conducerii unui partid, care a fost votat de doar 15 % dintre alegători. „Guvernarea încalcă drepturile fundamentale ale oamenilor la liberă circulație și întruniri, intimidează opoziţia şi populaţia în general prin arestările arbitrare și abuzive ale protestatarilor şi iniţierea dosarelor penale împotriva demnitarilor incomozi”.

Totodată, membrii Platformei susțin că, prin metode de şantaj şi corupere, primarii şi consilierii locali din alte partide sînt impuși să adere la Partidul Democrat. „Societatea tot mai mult este cuprinsă de o atmosferă de frică și disperare”, se spune în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?