X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Susţinător al ISIS voia să se urce într-un avion cu destinaţia Bucureşti

29 iul. 2016,, 12:50   Externe
2981 0

Парня поймали в аэропорту после запросов в Google
Foto: realitatea.net

Cubeyda Hassan Jama, în vîrstă de 19 ani, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost prins în luna iunie e pe un aeroport din Londra, înainte de a se urca într-un avion cu destinația București.

Cu banii proveniți dintr-un împrumut guvernamental pentru studii în Marea Britanie, tînărul și-a cumpărat un bilet doar dus către București, avionul urmând să decoleze de pe aeroportul din Stansted, Londra, conform dailymail.co.uk.

Cubeyda Hassan Jama învățase să construiască o bombă după indicațiile de pe internet, acesta declarînd în fața oamenilor legii că plănuia să se alăture grupării teroriste Statul Islamic.

De asemenea, tînărul avea asupra lui „un ghid explicit de luptă în numele Daesh”. Printre bagajele acestuia a fost descoperită și o agendă pe care erau scrise cîteva pagini în limba arabă, unul dintre texte fiind jurământul de credință pentru liderul ISIS: ”Jur credinţă comandantului credincioşilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace şi binecuvîntare acestuia!”

Anchetatorii britanici au făcut și o serie de percheziții în locuința din Londra a suspectului unde s-au găsit o listă cu locuri de muncă în cadrul ISIS şi instrucţiuni pentru construirea unei bombe.

De asemenea, în laptopul acestuia, oamenii legii au descoperit înregistrări video cu execuţiile ISIS, o listă de echipamente recomandate de jihadişti, un folder numit „Sacrificiu de sine” şi un material care furniza informaţii detaliate despre aderarea la ISIS. Tînărul mai căutase pe Google cum poate să ajungă în Siria.

În plus, Jama a recunoscut că se pregătea pentru a comite acte de terorist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?