Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă – militanților contra construcțiilor ilicite: Nu faceți circ (VIDEO)

25 iul. 2016,, 11:05   Capitala
4882 3
Киртоакэ – борцам против незаконных построек: Не устраивайте цирк
Foto: privesc.eu

Ședința serviciilor Primăriei din 25 iulie a fost întreruptă după ce unul din militanții civici i-a cerut socoteală primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă.


Activistul Vitalie Voznoi a venit la Primărie să discute situația, creată în legătură cu protestul locatarilor împotriva construcției ilicite a casei cu cinci etaje din strada Milescu-Spătaru, informează NOI.md.

Dorin Chirtoacă i-a răspuns activistului că problema construcției ilicite poate fi examinată numai după finalizarea ședinței operative a serviciilor Primăriei. Potrivit spuselor lui, el nu are dreptul să întrerupă rapoartele subalternilor săi „în probleme vitale pentru Chișinău”.Voznoi i-a răspuns că pentru oraș cea mai mare problemă este construcția ilicită și ea trebuie soluționată în mod prioritar. El și-a argumentat spusele cu placarda „Chișinăul – împotriva construcțiilor ilicite”.

Chirtoacă l-a chemat la sine pe pretorul sectorului Centru Oleg Poiată (care, deși este decizia Consiliului municipal, continuă să-și exercite obligațiile – n.red.), iar acesta a alertat poliția.

Protestatarul Voznoi a fost îndepărtat de primar, care a exclamat: „Nu faceți circ”. În acest mod el a nominalizat drept neimportantă problema locuitorilor curții din sectorul Ciocana al capitalei.

În final, a fost adoptată decizia de a întrerupe ședința Primăriei și a organiza întîlnirea primarului Chirtoacă și arhitectului șef al Chișinăului Ivan Carpov cu locatarii casei din strada Milescu-Spătaru, alături de care se desfășoară construcția ilicită. În cadrul ei părțile n-au ajuns la înțelegere, iar în final Chirtoacă le-a aruncat locatarilor nedumeriți fraza: „Casa voastră este ultima pe ultima sttradă a orașului. Acolo se cuvine construcția caselor, care vor fi transmise din generație în generație”. Locatarii i-au răspuns că se poate construi în alt loc, mai departe de curtea lor și în condiții legale. Ei au încercat să blocheze ieșirea lui Chirtoacă, dar el a reușit să „scape” din sală.

Nemulțumirea locatarilor casei nr.23 din strada Nicolae Milescu-Spătaru este cauzată de faptul că ei în ultimul moment au aflat despre intenția companiei de construcții, care aparține unui liberal, de a înălța un bloc cu cinci etaje în curtea lor.

Nu s-a ținut cont de opinia locatarilor. Cînd săptămîna trecută locatarii au încercat să împiedice continuarea lucrărilor de construcție, în conflict au intervenit colaboratorii unei agenții de pază, care au încercat să-i împrăștie cu aplicarea forței fizice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?