Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce așteaptă Moldova de la Convenția cu Emiratele Arabe Unite

20 iul. 2016,, 21:48   Politică
3439 0
Чего ждет Молдова от Конвенции с Объединенными Арабскими Эмиратами?
Foto: ipn.md

La propunerea Ministerului Finanțelor, Guvernul a adoptat azi schimbări în componența delegației moldave, numite în februarie a.c., cu scopul negocierii unei Convenţii între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.


Anterior, în componența delegației erau incluși trei șefi de direcție și un consultant de la Ministerul Finanțelor. Prin modificarea operată a fost exclus un șef de direcție și inclusă viceministrul Finanțelor Veronica Vragaleva.

Ministerul a motivat schimbarea în componența delegației prin extinderea termenului de negocieri a primei runde și prin imposibilitatea participării la negocieri a șefei de direcție, înlocuind-o deja cu un viceministru.

Proiectul Convenției este elaborat la inițiativa Emiratelor Arabe Unite, are ca scop dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state în domeniul eliminării dublei impuneri și atragerii investițiilor, conține 32 de articole și este preconizat pe un termen de 5 ani, cu posibilitatea extinderii termenului.

De menționat că în anul curent Guvernul a mai adoptat o hotărîre prin care a acceptat inițierea negocierilor pentru un acord bilateral între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?