X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Chirtoca: Nu putem permite degradarea orașului (VIDEO)

19 iul. 2016,, 15:10   Capitala
6576 1

Foto: noi.md

Ieri, 18 iulie, a fost constituit Grupul de inițiativă privind inițierea referendumului de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.


În cadrul întrunirii au fost prezenți atît consilieri municipali, cît și locuitori ai Chișinăului care nu mai suportă starea de degradare în care a ajuns orașul sub actuala conducere, informează NOI.md.

„Chișinăul este cea de-a doua casă a mea și familiei mele. Îmi doresc ca această casă să fie frumoasă, îngrijită, să se dezvolte, dar nu să degradeze. Problema demiterii lui Chirtoacă trebuia ridicată, deoarece observăm că primarul nu procedează corect cînd conduce orașul. Pe prim plan trebuie să fie Chișinăul, deoarece suburbiile au propriii primari, care le rezolvă problemele. Din acest motiv, noi trebuie să creăm la conducerea capitalei condiții în care Consiliul și primarul să aibă posibilitatea să conlucreze. Nu putem permite degradarea orașului, dar nu vedem nicio altă posibilitate de organizare din partea acestui primar, a unei colaborări constructive cu Consiliul, spre dezvoltarea orașului”, a declarat liderul fracțiunii PCRM și celor fără partid în CMC, Vasili Chirtoca, intervievat de NOI.md. La fel, edilul s-a arătat optimist în privința receptivității chișinăuienilor la acest referendum.

Oamenii prezenți în sală au spus că au venit pentru a face o schimbare în oraș, pentru a scăpa de mizeria în care a fost transformat acesta.

„Locuitorii Chișinăului trebuie să-și expună opinia față de activitatea lui Dorin Chirtoacă. Consider că este important să obținem acest referendum, apoi locuitorii deja vor decide”, a menționat președintele fracțiunii PPEM în CMC, Oazu Nantoi.

La rîndul său, președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a afirmat: „Vreau să spun un singur lucru: Dorin Chirtoacă trebuie să plece! Dar este clar că el nu va pleca de bună voie, el trebuie fugărit!”.

„Chișinăuienii trebuie să facă un singur lucru: să vină în perioada de colectare a semnăturilor să semneze și ulterior să vină pe 30 octombrie la referendum să voteze pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Acest referendum trebuie să arate administrației publice locale că cetățenii controlează situația din oraș”, a conchis președintele Grupului de inițiativă privind inițierea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, Victor Chironda.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?