X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: Nu merităm acești politicieni

18 iul. 2016,, 11:05   Politică
4708 6
Заявление: Мы не заслуживаем этих политиков
Фото : tv7.md

Tot mai des se vorbeşte că poporul din Republica Moldova îi merită pe politicienii pe care îi are, pentru că ei ar fi oglinda societăţii, însă nu e aşa.


Societatea nu merită aşa politicieni şi aşa conducere. Merită ceva mult mai bine. De această părere este Dumitru Alaiba, tînăr care a studiat şi a muncit peste hotare şi care a condus o perioadă Secretariatul Consiliului Economic al prim-ministrului.

Într-un interviu pentru IPN, acordat în cadrul unui ciclu dedicat Zilei Independenţei, Dumitru Alaiba a spus că actuala guvernare nici măcar nu a fost votată de populaţie şi acest lucru e uşor de demonstrat matematic. „Au votat 16% din oameni, o parte din ei forţaţi, cumpăraţi. Ei acum, ieşind şi spunînd prin liderii lor de opinie că aceasta este guvernarea pe care o merităm, spun o minciună. Poate că 16% din populaţie merită această guvernare, dar alţii au votat altceva”, a accentuat tânărul.

Referindu-se la munca sa prin instituţiile guvernamentale, Dumitru Alaiba spune că nu a vrut vreodată să facă parte din „sistem”. „Noi eram parcă în sistem, dar de fapt cam împotriva lui. Am încercat să fac ceea ce am putut. Am făcut puţin, ştiu foarte bine că noi, cîţiva oameni în echipă, era să facem mult mai multe dacă nu era atîta indiferenţă, dar şi rezistenţă, sabotaj chiar. Pur şi simplu, interesele sînt altele decît de a face bine oamenilor”, a spus tînărul.

Concluzia tînărului e că cei de la guvernare, pur şi simplu, nu-şi iubesc ţara. Dumitru Alaiba spune că funcţionarii publici stau acolo, în funcţiile lor, nu fac mai nimic fiind plătiţi de oameni, avînd şofer plătit de oameni, iar nefăcîndu-şi treaba de fapt îi fac rău acestei ţări. Aceeaşi funcţionari ajung, după un timp, la concluzia că aici nu se întîmplă nimic, că ţara nu are viitor, dar nu înţeleg că în primul rând ei sînt cei ce trebuiau să pună umărul ca să schimbe lucrurile.

La 25 de ani de Independenţă, marcată pe 27 august, Agenţia de presă IPN „s-a autosesizat” să adune un portret a ceea ce constituie astăzi Republica Moldova. Pentru aceasta a provocat mai multă lume, inclusiv oameni de stat, politicieni, businessmeni, activişti civici, artişti, dar şi persoane fără funcţii şi titluri, dar care au ce spune. Tabloul generic se numeşte: „Gînduri despre şi pentru Moldova”, iar materialele sînt publicate din 18 iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?